CRNE SLUTNJE SU SE OBISTINILE! Evo šta je "Karlitos" sve ZARADIO u Parizu i koliko bodova BEŽI Đokoviću!


IZVOR: Republika/D.O. - 09.06.2024 | 19:40


Loše vesti za najboljeg srpskog tenisera se nižu kao na traci.

Foto: Tanjug/AP
CRNE SLUTNJE SU SE OBISTINILE! Evo šta je "Karlitos" sve ZARADIO u Parizu i koliko bodova BEŽI Đokoviću!

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je svoju prvu titulu na Rolan Garosu, pošto je savladao u pet setova Aleksandera Zvereva iz Nemačke.

Osim što je stigao do trećeg Grend slema u karijeri (ima u vitrinama Vimbldon i US Open), momak iz Mursije načinio je značajan pomak na ATP listi.

Naime, "Karlitos" se od ponedeljka vraća na poziciju dva najboljih tenisera sveta, pošto je osvajanjem titule zaradio dodatne bodove i na najnovijoj listi imaće 8.580 bodova!

To znači da će najuspešniji u istoriji i rekorder po broju Grend slem titula, Novak Đoković spasti na 3. mesto, jer je ostao na 8.360 poena.

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Sada Španac ima 220 bodova više od srpskog asa, koji je zbog povrede kolena bio prinuđen da preda četvrtfinalni meč Kasperu Rudu iz Norveške, koga je kasnije u polufinalu eliminisao upravo Zverev rezultatom 3:1.

Foto: printscreen

 

Ne samo da je načinio iskorak na ATP listi, već je Alkaraz dobro napunio džepove, pošto je pobedniku pripalo 2.348.000 evra, dok je finalista, u ovom slučaju nemački as, zaradio 1.174.000 evropskih novčanica.

Treba reći da je Novak Đoković plasmanom u četvrtfinale inkasirao 417.944 evra.

Sada srpskom teniseru ostaje da se oporavi od povrede i operacije, koja je uspešno obavljena u Parizu, pa već na US openu ili Vimbldonu (ukoliko se oporavi do tad) spremi revanš novom šampionu Rolan Garosa.

BONUS VIDEO