SJAJNE VESTI: Srbija domaćin Dejvisa Kupa!


IZVOR: Republika/S. J. - 12.06.2024 | 13:01


Velika čast.

Foto: Tanjug
SJAJNE VESTI: Srbija domaćin Dejvisa Kupa!

Dejvis kup reprezentacija Srbije se priprema za odlučujući meč protiv Grčke u borbi za opstanak u Svetskoj grupi. Meč će se odigrati sredinom septembra, a ukoliko naši momci ostvare trijumf, naredne sezone će ponovo biti deo teniske elite.

Za sada još uvek nije poznato u kojoj hali će se odigrati meč, ali prema izvorima Sport Kluba postoji mogućnost da će dvorana Aleksandar Nikolić biti domaćin ovog važnog susreta. Međutim, ukoliko se Novak Đoković pridruži timu, Beogradska arena bi mogla biti logičan izbor, imajući u vidu veličinu događaja i interesovanje publike.

Ključna stvar oko potencijalnog učešća Novaka Đokovića jeste njegovo prisustvo na Ju-Es openu, koji se završava nedelju dana pre duela Srbije i Grčke. Situacija oko njegovog angažmana u reprezentaciji ostaje da se prati, a mnogo toga će zavisiti od njegovih individualnih planova i fizičke spremnosti nakon US opena.

Srbija je Dejvis kup osvojila 2010. godine, kada je trijumfovala nad Francuskom, dok je tri godine kasnije poražena u finalu od Češke. Ova takmičarska istorija obavezuje naše tenisere da pruže svoj maksimum i ostvare uspeh protiv Grčke kako bi zadržali svoje mesto u vrhu svetskog tenisa.

BONUS VIDEO