NEMA NOVAKA I RAFE, ALI IMA PARA! Vimbldon POVEĆAO nagradni FOND! Evo koliko para dobija POBEDNIK!


IZVOR: Republika/D.O. - 15.06.2024 | 22:39


Čelnici najprestižnijeg Grend slema sapštili su da ukupan nagradni fond iznosi 50 miliona funti.

Foto: Tanjug/AP
NEMA NOVAKA I RAFE, ALI IMA PARA! Vimbldon POVEĆAO nagradni FOND! Evo koliko para dobija POBEDNIK!

Organizatori trećeg teniskog grend slem turnira, Vimbldona, saopštili su da ove godine turnir ima rekordni nagradni fond od 50 miliona funti!

To je povećanje od 11,9 odsto u odnosu na prošlogodišnje takmičenje, što iznosi 5,3 miliona funti više. Pobednici u muškom i ženskom singlu će osvojiti po 2,7 miliona funti, što je povećanje od 14,9 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Veliko pitanje je da li će se u Londonu pojaviti prošlogodišnji finalista Novak Đoković, pošto se najbolji teniser u istoriji, posle povlačenja sa Rolan Garosa i predaje četvrtfinalnog meča Kasperu Rudu iz Norveške, oporavlja od povrede zadobijene u duelu sa Franciskom Serundolom iz Argentine.

Nedavno je i najveći Đokovićev rival svih vremena, Španac Rafael Nadal objavio da se povlači sa ovogodišnjeg Vimbldona, što je izazvalo razočaranje mnogih njihovih fanova.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković na prošlogodišnjem Vimbldonu

Nole je uspeo da eliminiše Gaučosa posle maratona i 4 sata i 30 minuta igre, ali se povredio u drugom setu, meniskus kolena je nastradao, zbog čega je jedva završio okršaj sa Argentincem, međutim, sutradan nije mogao na megdan Norvežaninu.

Ipak, ohrabrujuće vesti su nedavno stigle, a one glase da se Đoković uspešno oporavlja i uveliko trenira kako bi zadržao kondiciju i spremno dočekao izazove na Olimpijskim igrama u Parizu, gde će pokušati da napadne zlatnu medalju.

Podsetimo, u prebogatoj kolekciji Nole jedino nema najsjajnije odličje sa najvećeg planetarnog sportskog događaja, koje se ovog leta održava na terenima Rolan Garosa u prestonici Francuske.

BONUS VIDEO