NOVAKU ISTIČE VREME, IMA JOŠ SAMO 48 SATI: Đoković RAZNEŽUJE DEČJA SRCA, ali mora da donese jednu od najvažnijih odluka u karijeri


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 22.06.2024 | 08:20


Šta god da izabere neće mu biti lako.

Foto: Instagram.com/djokernole
NOVAKU ISTIČE VREME, IMA JOŠ SAMO 48 SATI: Đoković RAZNEŽUJE DEČJA SRCA, ali mora da donese jednu od najvažnijih odluka u karijeri

Novak Đoković oporavlja se u Crnoj Gori na terenima teniske Akademije Tipsarević od povrede kolena koju je zadobio na Rolan Garosu. Zbog problema sa meniskusom Nole je morao da se povuče sa trećeg grend slema u sezoni, da preda titulu i prvo mesto ATP liste bez borbe, a onda je otišao na operaciju.

Prve prognoze su bile da najbolji srpski teniser neće sigurno igrati na Vimbldonu jer je za oporavak potrebno najmanje tri sedmice, dok je nastup na Olimpijskim igrama bio pod znakom pitanja. Prva dobra vest bila je Novakovo projavljivanje za Igre u Parizu jer je Olimpijski komitet Srbije poslao aplikacije za njega i dušana Lajovića. Međutim, sada se nazire svetlo na kraju tunela i po pitanju Vimbldona.

Naime, Nole na treninzima, kako se vidi na snimcima koji se pojavljuju na društvenim mrežama, trenira dosta jakim intenzitetom, što može biti dobar znak. Na oduševljenje svih njegovih navijača, pogotovo onih najmlađih, koji prate treninge uživo u Crnoj Gori.

Jedino što Novak mora da donese važnu odluku, da li će se upustiti u rizik i zaigrati na londonskoj travi, na turniru koji počinje 1. jula, ili će ga svesno žrtvovati i spremati se za parisku šljaku i terene Rolan Garosa na kojima će se održati i teniski olimpijski turnir. Najveći problem je što Đoković nema vremena. On praktično ovog vikenda mora da preseče da li će igrati na Vimbldonu, dakle, ima najviše 48 sati da preseče i odluči da li će igrati na Vimbldonu.

Ako se odluči na to, znači da se oseća spreman, odnosno morao bi da se spekuje i da koliko u ponedeljak ode u London. U suprotnom, ako se odluči da preskoči Vimbldon, Nole ima sasvim dovoljno vremena, nešto više od mesec dana, da trenira u Crnoj Gori, Srbiji ili na nekom trećem mestu i da potpuno spreman ode u Pariz i napadne toliko sanjano olimpijsko zlato. Šta god da se odluči, da igra na grend slemu i napadne 25. pehar, ili da ga žrtvuje zarad olimpijskog sna, Novak je svakako pred jednom od navećih odluka u svojoj karijeri.

BONUS VIDEO