OČAJNE VESTI ZA NOVAKA! Siner OSVOJIO novi PEHAR! Evo koliko sada bodova Italijan ima VIŠE od Đokovića!


IZVOR: Republika/D.O. - 23.06.2024 | 16:16


Kroz dva taj-brejka stigao je do trofeja u Haleu.

Foto: Tanjug/AP
OČAJNE VESTI ZA NOVAKA! Siner OSVOJIO novi PEHAR! Evo koliko sada bodova Italijan ima VIŠE od Đokovića!

Trenutno najbolji teniser sveta Janik Siner pokazao je sjajnu formu uoči predstojećeg Vimbldona, osvajanjem pehara u Haleu.

Italijanski as je u finalu savladao svog dubl partnera sa istog turnira, Huberta Hurkača iz Poljske rezultatom 2:0 (po setovima 7:6, 7:6).

Iako se očekivalo da će duel biti izjednačen, Siner je uspeo da slomi otpor svog protivnika i odnese pobedu.

Meč je bio obeležen tajbrejkovima, sa Sinerom kao pobednikom oba puta. U prvom setu, mladi Italijan se suočio čak i sa set loptom svog rivala, ali je uspeo da se izbori sa tim pritiskom i osvoji set rezultatom 10:8.

Foto: Tanjug/AP

Hubert Hurkač

U drugom setu viđena je slična slika. Usledile su samo dve šanse za oduzimanje servisa, ali Siner je uspeo da iskoristi odlučujući gem i trijumfuje sa 7:2.

Ovom pobedom, Siner je dodatno učvrstio svoju poziciju na prvom mestu ATP liste, ispred najboljeg u istoriji "belog sporta" Novaka Đokovića, sa prednošću od 1530 bodova. Ovo je bio Janikov četrnaesti trofej u karijeri, što jasno ukazuje na njegovu izuzetnu formu, nadarenost i talenat.

Sinerova pobeda u Haleu donosi mu veliko samopouzdanje pred nadolazeće teniske izazove na trećem Grend slemu u sezoni, a ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju njegov nastup na Vimbldonu.

BONUS VIDEO