NOVAK GLEDA U NEBO: PADNI DANAS ČUVENA LONDONSKA KIŠO! Đoković gleda u nebo na dan žreba, evo i zašto


IZVOR: Republika - 28.06.2024 | 08:39


Nije isto da li je sunčano, oblačno ili bude padavina na Vidovdan. Izvlačenje kosutra je od 11 časova.

Foto: Tanjug/AP
NOVAK GLEDA U NEBO: PADNI DANAS ČUVENA LONDONSKA KIŠO! Đoković gleda u nebo na dan žreba, evo i zašto

Novak Đoković saznaće danas od 11 časova imena protivnika na Vimbldonu, a samo dve stvari su sigurne - kao drugi nosilac ne može da igra do finala sa najboljim teniserom sveta Janikom Sinerom i neće ništa biti isto u zavisnosti da li će danas pasti čuvena londonska kiša ili ne. Naime, Nole će, kako sada stoje stvari, biti u žrebu za treći grend slem u sezoni i čekati imena protvnika, a prema narodnom verovanu upravo kiša može odigrati važnu ulogu ako padne na Vidovdan.

Naime, ako na Vidovdan bude vedro, svu odeću treba izneti napolje da se provetri i napuni dobrom energijom. Sa druge strane, ako bude oblačno, treba prekrstiti oblake, pa će i kiša koja padne povoljno delovati na useve. Prevedeno na slučaj Novaka Đokovića, možda je bolje da bude kiše pa da usevi budu bolji, odnosno plodovi njegovog napornog rada, dakle pobede i titule. Međutim, i ako bude vedro opet će biti dobro jer to znači da će Nole dobiti energiju. U svakom slučaju, najbolja kombinacija je da danas padne kiša, da dobije lakše rivale, a onda nek sija sunce koliko hoće.

Foto: Tanjug/AP

Radnici prekrivaju teren Vimbldona zbog kiše

Podetimo, Đoković u Londonu brani finale i 1.200 bodova. U finalu 2023. ga je savladao Karlos Alkaraz. Mladi španski teniser imao je sve u svojim rukama ove sezone i dobrim rezultatom prethodne nedelje mogao je da ostavi Đokovića na trećem mestu ATP liste, ali je bolnim porazom od Džeka Drejpera izgubio bodove i omogućio povređenom srpskom sportisti da se vrati na drugu poziciju i sebi olakša žreb. Naravno, puno toga se pita i prvi na svetu, Janik Siner, kojem najviše ide u prilog da Novak i Karlos ne ponove rezultate od prošle godine.