TAKO TO RADE VELIKI ŠAMPIONI Nole ODUŠEVIO celu naciju! Evo kako je Đoković ČESTITAO Srbima Vidovdan! (FOTO)


IZVOR: Republika/D.O. - 28.06.2024 | 22:18


Moćna poruka najuspešnijeg tenisera svih vremena.

Foto: Instagram.com/djokernole
TAKO TO RADE VELIKI ŠAMPIONI Nole ODUŠEVIO celu naciju! Evo kako je Đoković ČESTITAO Srbima Vidovdan! (FOTO)

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, trenutno boravi u Engleskoj gde se temeljno priprema za nadolazeći Vimbldon.

U sklopu svojih priprema, odigrao je dva trening meča, najpre protiv prvog na ATP listi, Italijana Janika Sinera, a zatim odmerio snagu sa Rusom Danilom Medvedevim. Međutim, ono što je posebno oduševilo sve Srbe jeste gest koji je Novak napravio uoči današnjeg dana - Vidovdana.

Naime, najuspešniji svih vremena se oglasio na društvenim mrežama moćnom ilustracijom posvećenom velikom srpskom prazniku - Vidovdanu. Na ovoj ilustraciji našli su se vitez sa srpskim štitom, lik Cara Lazara, kao i crkva Lazarica kod Kruševca. Ovaj gest nije prošao nezapaženo, te je naišao na oduševljenje mnogobrojnih ljudi širom Srbije.

Novakov potez pokazuje koliko je Đoković emotivno vezan za svoju zemlju i svoju istoriju, te je na simboličan način odlučio da obeleži ovaj značajan praznik.

Foto: printscreen/Instagram/djokernole

 

Posle odigranih trening mečeva, Novak Đoković se fokusirao na tempiranje svoje forme pred početak Vimbldona. Sa velikom pažnjom pristupa svakom detalju svog treninga, kako bi bio u vrhunskoj formi dočekao start najprestižnijeg teniskog turnira.

S obzirom na činjenicu da je drugi reket planete čak sedam puta osvojio Vimbldon, očekivanja javnosti su velika i svi željno iščekuju njegov nastup na ovom prestižnom takmičenju.

BONUS VIDEO