ŠOKANTNA POVREDA NA VIMBLDONU! TREBALO JE DA IGRA PROTIV NOVAKA, ALI... Poljak se predao pri MEČ LOPTI (VIDEO)


IZVOR: Republika/ O.J. - 04.07.2024 | 16:42


Velika šteta za Hurkača

Foto: Tanjug/AP
ŠOKANTNA POVREDA NA VIMBLDONU! TREBALO JE DA IGRA PROTIV NOVAKA, ALI... Poljak se predao pri MEČ LOPTI (VIDEO)

Poljski teniser Hubert Hurkač završio je ovogodišnji nastup na Vimbldonu u drugom kolu, nakon što je morao da preda meč zbog povrede u četvrtom setu, pri rezultatu 2:1 za Artura Filsa (6:7,4:6,6:2,6:6). Hurkač je stigao na turnir u sjajnoj formi, ali je nažalost morao da se povuče zbog velikih problema sa bolom u kolenu, ostavljajući mesto u narednoj rundi svom protivniku, francuskom teniseru.

On se povredio prilikom jednog "skoka u bazen". Pokušao je da vrati izuzetno težak udarac i čak je uspeo u tome, pa je čak i Fils napravio šokantnu grešku na mreži i ustupio mu poen, međutim, taj poen ga je mnogo koštao pošto nije mogao u normalnim uslovima da nastavi da igra meč.

Posebno zanimljiv momenat meča bio je odnos između Hurkača i Filsa, koji su inače dobri prijatelji. Francuz je vodio u setovima i na taj-brejku četvrtog seta kada je Hurkač predao meč prišao mu je da vidi kako se oseća i da li je sve u redu, nakon čega je saznao da Poljak definitivno ne može da nastavi meč. Ovo je bio neobičan i emotivan trenutak na terenu.

Ovo se takođe odnosi i na Novaka Đokovića koji trenutno igra svoj meč u Londonu protiv Džejkoba Firnlija, budući da je u Noletovom delu žreba bio upravo sjajni Hurkač. Međutim, do potencijalnog susreta sa njim trebalo je da obojica prođu još tri prepreke, a sada isti i potpuno otpada i ukoliko do njega dođe Novak će igrati sa Filsom.

BONUS VIDEO: