SKANDAL: Teniserka iz susedstva SUSPENDOVANA zbog NAMEŠTANJA mečeva!


IZVOR: Republika - 06.07.2024 | 12:28


Tinjić nije osporila optužbe za korupciju u 2017. i 2018. godini.

Foto: www.profimedia.rs
SKANDAL: Teniserka iz susedstva SUSPENDOVANA zbog NAMEŠTANJA mečeva!

Bivša teniserka Jasmina Tinjić iz Bosne i Hercegovine suspendovana je na šest godina, nakon priznanja da je učestvovala u nameštanju mečeva, saopštila je Međunarodna agencija za integritet tenisa.

Tinjić, koja je 2013. godine bila 236. na VTA listi, nije osporila optužbe za korupciju u 2017. i 2018. godini, navodi se u saopštenju. Optužbe protiv 33-godišnje Tinjić uključivale su osmišljavanje ishoda mečeva, olakšavanje klađenja, primanje novca u zamenu da ne daje sve od sebe na mečevima i to što nije prijavila kontakt u vezi sa korupcijom.

Ona je u Švedskoj dobila zabranu igranja na četiri i po godine, posle tamošnje istrage o nameštanju mečeva. Međunarodna agencija za integritet tenisa saopštila je da je suspenzija počela kad i ona u Švedskoj i da će isteći 17. maja 2028. godine.

Ovakav slučaj nameštanja mečeva u profesionalnom tenisu predstavlja ozbiljan udarac za integritet sporta, naglašavajući potrebu za stalnim nadzorom i sprovođenjem mera protiv korupcije. Suspendovanje Jasmine Tinjić je još jedan primer odlučne borbe protiv nelegalnih aktivnosti u teniskom svetu.

Ovo nije prvi put da se susrećemo sa slučajevima korupcije u tenisu. Međunarodna teniska zajednica mora da preduzme oštre mere kako bi se suzbila ova pojava i zaštitio ugled sporta. Očekuje se da će ovaj događaj podstaći dodatne napore u borbi protiv nameštanja mečeva i drugih oblika korupcije u tenisu.
 

BONUS VIDEO