BIVŠI ČLAN ĐOKOVIĆEVOG TIMA MU ZABIO NOŽ U LEĐA: Novak može da ISPADNE u sledećem kolu, NERVOZAN je ako radi OVO!


IZVOR: Republika/ O.J. - 06.07.2024 | 17:17


"Mislim da Novak nije siguran do kog nivoa može da ide sa kolenom"

Foto: Tanjug/AP
BIVŠI ČLAN ĐOKOVIĆEVOG TIMA MU ZABIO NOŽ U LEĐA: Novak može da ISPADNE u sledećem kolu, NERVOZAN je ako radi OVO!

Danas se igra treće kolo Vimbldona, a jedan od najzanimljivijih mečeva biće onaj između Novaka Đokovića i Alekseja Popirina koji uskoro počinje. Uprkos čudesno brzom oporavku i dobrim igrama najboljeg tenisera ikada u prve dve runde, Kreg O'Šonesi, bivši analitičar u Novakovoj ekipi, istakao je da Aleksej može da iznenadi Đokovića i objasnio kako.

On je u Novakovoj kući, tako da je Novak favorit, ali Aleksej može da ga iznenadi, bez sumnje. Mislim da Novak nije siguran do kog nivoa može da ide sa kolenom. Prvih par kola igraće sa steznikom. Ako Aleksej počne da igra drop-šot i pokuša da pomera Novaka iz jedne u drugu stranu i bude dobar u tom smislu, mislim da može da natera Novaka da napregne kolena - istakao je O'Šonesi za portal "Foks sport", pa nastavio sa objašnjavanjem:

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Popirin

- Prva stvar koju bi Popirin trebalo da uradi je da odigra 30 i više drop-šotova. Morao bi da testira Novaka. Ako meč počnete povređeni, posebno kada je reč o nozi, pokušaćete sa dropovima i igrati ih sa mnogo spina, posebno posle razmene bekhendima. To je Novakova teritorija. On neće promašivati na bekhendu, pa ako želite da igrate drop-šotove, trebate gađati uz liniju i terati ga da trči, on bi morao da krene na to.

Potom je objasnio i kako da znamo kada je Novak nervozan.

Novak je na ovom turniru na 50-50, kada udari više bekhenda nego forhenda, njegove šanse da izgubi meč rastu drastično. Jedna od stvari na kojima smo nekad zajedno radili bilo je da igra što više forhenda na prednost stranu. Stvar kod Novaka je u tome što kada je poljuljan, zna da može da se osloni na bekhend. Da biste osetili koliko je nervozan ili pod kakvim je pritiskom, pogledajte samo da li obilazi oko lopte na prednost strani da bi gađao forhend. Ako to radi, oseća se dobro, ako ne, onda je pod stresom - zaključio je analitičar.

BONUS VIDEO: