ZVEREV JAČI OD POVREDE, PUBLIKE I BRITANCA! Nemac je i dalje NAJVEĆA PREPREKA u Đokovićevom delu žreba!


IZVOR: Republika/B.S. - 06.07.2024 | 17:30


Nemački teniser prošao u četvrto kolo Vimbldona.

Foto: www.profimedia.rs
ZVEREV JAČI OD POVREDE, PUBLIKE I BRITANCA! Nemac je i dalje NAJVEĆA PREPREKA u Đokovićevom delu žreba!

Nemački teniser, Aleksander Zverev, ostvario je veliku pobedu na Centralnom terenu Vimbldona, plasiravši se u osminu finala trećeg Grend slema nakon izuzetno zanimljivog meča sa Kameronom Norijem iz Velike Britanije - 3:0 (6:4, 6:4, 7:6 (17:15)).

Ono što je posebno privuklo pažnju jeste činjenica da je ovaj meč doneo osmi najduži tajbrejk u istoriji Grend slemova, ostavljajući publiku u potpunom oduševljenju.

Treći set meča između Zvereva i Norija bio je obeležen izuzetnom borbom i neizvesnošću, dostižući neverovatnih 32 odigrana poena u tajbrejku. Na kraju je Nemac trijumfovao rezultatom 17:15, čime je postavio novi rekord na Grend slemovima. Ovaj podvig je skrenuo pažnju na činjenicu da su samo nekoliko parova u istoriji ovih turnira uspeli da odigraju duži tajbrejk, što dodatno naglašava izuzetnost ovog dostignuća.

Foto: www.profimedia.rs

Kameron Nori

Samo su još Bjorn Borg i Premajt Lal, potom Goran Ivanišević i Danijel Nestor, Lorenco Sonego i Tejlor Fric, Denisa Satralova i Johana Konta, kao i Džon Izner i Jarko Nijeminen uspeli da odigraju duži tajbrejk od Zvereva i Norija na četiri najveća turnira.

Ovaj meč je takođe podsetio na prethodne rekorde u dužini tajbrejka, poput onog iz 2003. godine kada su Žo Vilfrid Conga i Endi Rodik odigrali čak 38 poena na Austrtalijan openu, postavljajući tadašnji rekord koji je sada izazvan Zverevljevim trijumfom.

Treba reći da se Zverev povredio u drugom setu kada je proklizao, ali se na sreću pridigao i izbegao težu povredu, jer je pad u prvom trenutku izgledao jezivo.

U narednom kolu, Nemac će igrati sa pobednikom meča između Amerikanca Tejlora Frica i Čileanca Alehandra Tabila.

BONUS VIDEO