POGLEDAJTE KAKO JE NOVAK "DIRIGOVAO" PUBLIKOM POSLE POBEDE: Tradicija se nastavlja... (VIDEO)


IZVOR: Republika/ O.J. - 06.07.2024 | 23:45


Jednostavno - največi ikada...

Foto: Profimedia
POGLEDAJTE KAKO JE NOVAK "DIRIGOVAO" PUBLIKOM POSLE POBEDE: Tradicija se nastavlja... (VIDEO)

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je savladao Alekseja Popirina iz Australije rezultatom 3:1 u setovima.

Rivali su sjajnim servisima otvorili duel. Niko nije imao prednost do osmog gema. Čekao je Popirin šansu I dočekao je kod rezultata 3:3, kada je iznenadio Novaka Đokovića, brejknuo ga i poveo sa 4:3, a onda sačuvao kapital i šokantno poveo u setovima rezultatom 4:6.

To je razljutilo Novaka, koji je odlučio da pojača ritam u drugom setu i to mu se isplatilo već u četvrtom gemu, kada je “slomio” Popirina, odnosno, poveo sa 3:1. Bio je to ključni detalj, pošto je Đoković odbranio prednost do kraja ovog perioda i ekspresno izjednačio rezultat u setovima na 1:1, trijumfom od 6:3.

Već na startu trećeg seta, srpski as je oduzeo servis protivniku, što mu je omogućilo da nastavak ovog dela igre iskoristi za “prevaspitavanje” Popirina i pokaže gde mu je mesto. Posle trećeg perioda rezultat preokrenuo u Novakovu korist – 2:1.

Taj-brejk je odlučivao pobednika četvrtog seta, u kome je Nole pokazao više snage i prošao u osminu finala.

A za kraj, barem dok ne uzme trofej u Londonu i ne pojede travu, "simfonijska" proslava. Nole je posle pobede gestikulirao na, sada već čuveni, način "dirigujući" u pravcu publike.

Za ulazak u četvrtfinale, Nole će igrati protiv starog poznanika Holgera Runea iz Danske, a nadamo se da ćemo istu scenu gledati i posle tog meča.

BONUS VIDEO: