PONOĆNO OBRAĆANJE ĐOKOVIĆA: Nakon još jednog vimbldonskog trijumfa, Novak je imao šta da poruči!


IZVOR: Vladimir Vorih - 07.07.2024 | 06:22


Nastavlja se njegov pohod ka osmom trofeju.

Foto: Instagram.com/djokernole
PONOĆNO OBRAĆANJE ĐOKOVIĆA: Nakon još jednog vimbldonskog trijumfa, Novak je imao šta da poruči!

Teže nego što se očekivalo izašao je Novak Đoković na kraj sa Aleksejem Popirinom, koji je pošteno namučio sedmostrukog šampiona trećeg Grend slema u sezoni, na putu ka četvrtom kolu takmičenja u Londonu.

Najbolji teniser u istoriji belog sporta morao je prilično da se pomuči kako bi stigao do trijumfa, a pobeda je ostvarena nakon četiri odigrana seta rezultatom 3:1 ((4:6, 6:3, 6:4, 7:6).

Nakon obezbeđenog plasmana u četvrto kolo ovogodišnjeg Vimbldona, Novak Đoković se obratio pratiocima na društvenoj mreži Instagram, već tradicionalnim ponoćnim postom u kojem je napisao:

- Blagoslovena. Krećemo u drugu nedelju. Idemo!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Kada je reč o odigranom duelu protiv Australijanca, da podsetimo...

Rivali su sjajnim servisima otvorili duel. Niko nije imao prednost do osmog gema. Čekao je Popirin šansu I dočekao je kod rezultata 3:3, kada je iznenadio Novaka Đokovića, brejknuo ga i poveo sa 4:3, a onda sačuvao kapital i šokantno poveo u setovima rezultatom 4:6.

To je razljutilo Novaka, koji se odlučio da pojača ritam u drugom setu i to mu se isplatilo već u četvrtom gemu, kada je “slomio” Popirina, odnosno, poveo sa 3:1. Bio je to ključni detalj, pošto je Đoković odbranio prednost do kraja ovog perioda i ekspresno izjednačio rezultat u setovima na 1:1, trijumfom od 6:3.

Već na startu trećeg seta, srpski as je oduzeo servis protivniku, što mu je omogućilo da nastavak ovog dela igre iskoristi za “prevaspitavanje” Popirina i pokaže gde mu je mesto u duelu sa rekorderom po broju Grend slem titula (24). Držao se Aleksej koliko je god mogao, međutim, Novakov karatker i mentalna stabilnost došli su do izražaja, pa se posle trećeg perioda rezultat preokrenuo u njegovu korist – 2:1 (6:4).

Taj-brejk je odlučivao pobednika četvrtog seta, u kome je Novak pokazao više snage i prošao u osminu finala!

Već je pozat i naredni protivnik najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta. On će se u borbi za četvrtfinale Vimbldona sastati sa Holgerom Runeom iz Danske, koji je posle maratona eliminisao Kventina Hejlisa iz Francuske rezultatom 3:2.

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg Vimbldona možete pratiti na portalu Republika.rs.

 

BONUS VIDEO: