ĐOKOVIĆ O "LOŠEM MOMKU" TENISA: Ima taj eksplozivan karakter, bili smo u lošim odnosima!


IZVOR: Republika - 07.07.2024 | 09:31


Nole nahvalio Kirjosa.

Foto: Tanjug/AP
ĐOKOVIĆ O "LOŠEM MOMKU" TENISA: Ima taj eksplozivan karakter, bili smo u lošim odnosima!

Novak Đoković je prošao u osminu finala Vimbldona pobedom na Popirinom juče, a pre toga je trenirao sa Nikom Kirjosom koji mu je postao veliki prijatelj.

Najboljeg tenisera sveta očekuje meč osmine finala protiv Holgera Runea u ponedeljak, a prethodno je govorio o sparing partneru Kirjosu.

- Danas ćemo opet trenirati, tako da mi je drago što je on na raspolaganju, što želi da udara sa mnom. Drugačije je kada udaraš sa sparing partnerima i drugim igračima, rivalima. Kvalitet udarca je drugačiji, tvoj fokus je drugačiji. Bolje treniraš. On se sada vraća od teške povrede, operisao je zglobove i nije igrao možda godinu dana, možda i više. Nadam se da će vratiti uskoro jer je jako važan za naš sport iz više razloga. Ne samo što je spektakularan igrač, neverovatan. Igrač koji je igrao finale Vimbldona - kazao je Novak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

 

Kirjos je na pauzi zbog povrede.

- Svi mi znamo da, kada bi se malo uozbiljio, bio bi Top 10. Svi to znaju. Poseduje izvanredan kvalitet, ima taj "kur**vit" stav koji se mnogima dopada i to mu je omogućilo da pobeđuje i mene i Federera i Nadala i sve najbolje igrače na velikoj sceni jer je izlazio sa tom dozom samouverenosti. Drago je što sam ga video na terenu, što igram sa njim, imali smo u početku njegove karijere dosta loš odnos. Taj odnos se popravio i sada imamo super odnos, čuli smo se više puta i kada je bio u Australiji. Nik je, ako ga poznaješ, dobar momak, jednostavno je takav karakter, eksplozivan i ekstrovertan. Veoma zanimljiv za tenis, veoma važan i van terena jer je pametan i zabavan i privlači publiku, to nam nedostaje. On to izuzetno dobro radi i dobar je ambasador našeg sporta - naveo je Đoković.

BONUS VIDEO