OLAKŠAN POSAO ĐOKOVIĆU DO FINALA: Evo šta Noleta čeka na putu do vimbldonske titule!


IZVOR: Republika - 07.07.2024 | 14:15


Rezultati mu idu naruku.

Foto: www.profimedia.rs
OLAKŠAN POSAO ĐOKOVIĆU DO FINALA: Evo šta Noleta čeka na putu do vimbldonske titule!

Novak Đoković, drugi teniser sveta, ima znatno lakši put do finala Vimbldona s obzirom na rezultate u njegovom delu žreba. U subotu je drugi nosilac Đoković savladao Alekseja Popirina sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 u trećoj rundi londonskog grend slema i plasirao se u osminu finala. Tamo ga čeka Danac Holger Rune, 15. igrač sveta, koji je uz mnogo problema uspeo da savlada Kentana Alisa, daleko lošije rangiranog, sa 1:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:1.

Rune je imao malo muka protiv Tijaga Sejbota Vajlda, ali je uspeo da pobedi sa 3:1. S obzirom da je Danac neuporedivo opasniji na šljaci, očekuje se da Novak, ukoliko bude na svom nivou, dođe do pobede bez mnogo problema.

Posebno olakšanje za Đokovića je eliminacija Huberta Hurkača i Stefana Cicipasa iz donjeg dela žreba, što praktično otvara Novaku put do finala. Ukoliko pobedi Runea, Đoković će igrati protiv pobednika duela Fisa ili Aleksa de Minora, a zatim bi se potencijalno sastao sa Lorencom Musetijem, Đovanijem Mpetči Perikardom, Tejlorom Fricom ilim Aleksanderom Zverevim.

Foto: Tanjug/AP

Zverev

Najteži zadatak do finala bi svakako bio mogući meč sa Aleksanderom Zverevim, koji igra sjajno na ovom Vimbldonu. Takođe, mogući susreti sa Lorencom Musetijem, Đovanijem Mpetči Perikardom, Tejlorom Fricom i Karlosom Alkarazom mogu biti izazovni.

Ukoliko dođe do finala, Đokovića bi mogli da sačekaju Janik Siner i Karlos Alkaraz, ali dotle treba preći još dve prepreke. Novak Đoković ima priliku da se suoči sa različitim izazovima na putu do potencijalnog finala Vimbldona, ali njegova forma i iskustvo mogu mu pomoći da ostvari uspeh na ovom prestižnom turniru. S obzirom na eliminaciju nekih opasnih protivnika iz žreba, Đokovićeva šansa za osvajanje titule izgleda obećavajuće.

BONUS VIDEO