ŠOKANTNO JUTRO: Novak izgubio gomilu bodova - promene na listi TOP 5 tenisera planete!


IZVOR: Vladimir Vorih - 08.07.2024 | 07:39


SAsvim očekivano, ali se sve moe promeniti u narednim danima.

Foto: www.profimedia.rs
ŠOKANTNO JUTRO: Novak izgubio gomilu bodova - promene na listi TOP 5 tenisera planete!

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković, obezbedio je plasman u četvrtu rundu ovogodišnjeg Vimbldona, a danas (ponedeljak, 8. jul) u duelu protiv Danca Holgera Runea pokušaće da se domogne plasmana u četvrtfinale.

Teže nego što se očekivalo izašao je Novak Đoković na kraj sa Aleksejem Popirinom u trećem kolu najprestižnijeg turnira na planeti, a pobeda je ostvarena nakon četiri odigrana seta rezultatom 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6).

Početak nove radne nedelje doneo je i novu ATP listu na kojoj su očljive velike promene.

Janik Siner je i dalje na poziciji "broj jedan", ali u odnosu na prethodni ponedeljak ima 320 poena manje. Đoković je i dalje drugoplasirani, a s obzirom na gubitak 1.000 bodova, u ovom momentu ima preko 2.000 poena zaostatka za Italijanom.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

ATP lista - ponedeljak, 8. jul

 

Promena se dogodila na trećem mestu. Aleksander Zverev je prestigao Karlosa Alkaraza, dok se u TOP 5 igrača planete još nalazi i ruski teniser Danil Medvedev.

Na listi najboljih deset tenisera nalaze se i Hubert Hurkač koji je napredovao za jednu poziciju, a slede Andrej Rubljov, Kasper Rud, Aleks de Minor i Grigor Dimitrov.

Današnji Novakov protivnik u borbi za četvrtfinale vimbldonskog turnira, Holger Rune trenutno je 16. teniser planete sa ukupno 2.210 bodova.

Foto: Tanjug

Holger Rune staje na crtu Novaku Đokoviću

 

Veliki napredak, za pet pozicija, načinio je Miomir Kecmanović koji od ovog ponedeljka zauzima 47. poziciju, a kada je reč o ostalim srpskim teniserima slede Dušan Lajović (54.), Laslo Đere (56.), Hamad Međedović (126.),...

Da podsetimo, svi ljubitelji tenisa u Srbiji imaće priliku da direktan prenos borbe za četvrtfinale Vimbldona prate u direktnom prenosu na RTS-u 1, a treba napomenuti da meč neće početi pre 17.45 časova.

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg Vimbldona možete pratiti na portalu Republika.rs.

 

 

 

BONUS VIDEO: