ĐOKOVIĆ ZNA KO MU JE NAREDNI PROTIVNIK I VEĆ JE U PREDNOSTI U ODNOSU NA NJEGA: Ako Novak slavi, čeka ga OLAKŠAN posao?!


IZVOR: Republika/ O.J. - 08.07.2024 | 17:12


"Demon" (ne)spreman za Noleta

Foto: Tanjug/AP
ĐOKOVIĆ ZNA KO MU JE NAREDNI PROTIVNIK I VEĆ JE U PREDNOSTI U ODNOSU NA NJEGA: Ako Novak slavi, čeka ga OLAKŠAN posao?!

Australijanac Aleks de Minor u svom prvom Vimbldonskom četvrtfinalu

Australijski teniser Aleks de Minor ostvario je izvanredan uspeh plasiravši se u svoje prvo Vimbldonsko četvrtfinale, što predstavlja njegov ukupno treći plasman među osam najboljih na Grend slemovima. U meču protiv Francuza Artura Fisa, Australijanac je trijumfovao rezultatom 6:2, 6:4, 4:6, 6:3. Međutim, nakon meča, činilo se da se povredio, što budi zabrinutost za njegovo dalje takmičenje.

Neočekivani preokret u trećem setu
De Minor je dominirao tokom većeg dela meča, sve do sredine trećeg seta kada je Fis uspeo da pronađe svoju igru i izbori četvrti set. Iako je delovalo da će "demon" ubedljivo trijumfovati nakon vođstva od 4:2, Fis je uspeo da promeni tok meča i izbori se za nastavak borbe.

Rešenje u ključnim poenima

Četvrti set je obeležen velikim brojem brejkova i brejk lopti, ali je 25-godišnji De Minor uspeo da pokaže svoju mentalnu i fizičku snagu u ključnim trenucima meča. Njegova odlučnost i veština su mu omogućile da završi meč u svoju korist, osiguravši plasman u četvrtfinale.

Zabrinutost zbog povrede
Nakon meča, De Minor nije slavio već je upućivao zabrinute poglede ka svojoj loži, sugerišući da se možda povredio tokom meča. Sledeći protivnik mu je pobednik meča Novak Đoković - Holger Rune, a ako savlada Danca, Noletu možda u četvrtfinalu bude olakšan posao...

 

BONUS VIDEO: