NEVEROVATNO! IGRA SE SA SVOJOM KARIJEROM! Alkaraz ozbiljno rizikuje kršeći OVO PRAVILO Vimbldona - evo šta mu zameraju


IZVOR: Republika/A.Đ. - 08.07.2024 | 18:14


Mora da odluči šta mu je bitnije.

Foto: Tanjug/AP
NEVEROVATNO! IGRA SE SA SVOJOM KARIJEROM! Alkaraz ozbiljno rizikuje kršeći OVO PRAVILO Vimbldona - evo šta mu zameraju

Karlos Alkaraz se ove nedelje plasirao u četvrtfinale Vimbldona, ali španska zvezda pomera granice svojom Najk opremom.

Nove Najk patike Karlosa Alkaraza doveli su do krajnjih granica strogi kodeks oblačenja Vimbldona.

Foto: printscreen/instagram

Najk patike Alkaraza

 

Mlada zvezda tenisa je nedavno obezbedio plasman u četvrtfinale SV19 pošto je pobedio opasnog, levorukog Francuza Uga Humberta sa 6-3, 6-4, 1-6, 7-5. Međutim, rizikovao je gnev zvaničnika zbog patika koje je nosio na terenu.

Vimbldonski kultni, potpuno beli kodeks oblačenja poznat je po svojoj strogosti, ali je odeća trećeg nosioca bila blizu da prekrši njihova pravila. Oni nalažu da se od igrača zahteva da nose „prikladnu tenisku odeću koja je skoro u potpunosti bela“, bez izuzetaka za bilo koju opremu koja se smatra „prljavo belom ili kremastom“.

 

 

Teniski velikani Nik Kirjos i Rodžer Federer ranije su prekršili ove propise. Kirgiosa su „podsetili na pravila“ kada je nosio crvenu bejzbol kapu tokom meča protiv Brendona Nakašime 2022. godine, dok je Federer obavešten da su njegove patike sa narandžastim đonom prekršile kodeks oblačenja 2013. godine.

Cipele, za koje se veruje da su početak prilagođene linije odeće koju će Nike kreirati za njega do 2035. godine, organizatori još nisu izvukli. Prošlog meseca, Alkaraz je potpisao novi ugovor sa gigantom sportske odeće, sličan onima koje su potpisali njegovi prethodnici Rafael Nadal i Federer.

BONUS VIDEO