UKRAJINKA SE RASPALA NA VIMBLDONU ZBOG NAPADA RUSIJE NA NJENU ZEMLJU: Nosila traku u znak poginulih, pa ZAPLAKALA (VIDEO)


IZVOR: Republika/ O.J. - 08.07.2024 | 18:59


A u sledećem kolu je čeka rođena Ruskinja

Foto: Profimedia
UKRAJINKA SE RASPALA NA VIMBLDONU ZBOG NAPADA RUSIJE NA NJENU ZEMLJU: Nosila traku u znak poginulih, pa ZAPLAKALA (VIDEO)

Ukrajinska teniserka Elena Svitolina se slomila od emocija na terenu nakon što je pobedila Vang Sinju i plasirala se u četvrtfinale Vimbldona, manje od jednog dana od najnovijeg napada Rusije na Kijev. Svitolina, koja ima 29 godina, dobila je posebnu dozvolu da nosi crnu traku na svojoj beloj Vimbldon odeći u čast onih koji su poginuli u njenoj domovini prošle noći. Napad Rusije uključivao je hipersoničnu raketu koja je pogodila dečju bolnicu u Kijevu, a najmanje 32 ljudi je poginulo.

Uz sve što se dešava u njenom rodnom gradu, Odesi, Svitolina je igrala protiv kineske zvezde Vang na terenu broj 2 za mesto u četvrtfinalu Vimbldona. Bivša treća teniserka sveta pružila je izvanrednu partiju i pobedila rezultatom 6-2, 6-1 za samo 56 minuta. Tokom intervjua na terenu, borila se kroz suze dok je spominjala "zločine" koje Rusija čini u njenom rodnom kraju.

Svitolina je objasnila da je crna traka odobrena od strane Vimbldona i da smatra da je razumljivo nositi je nakon tako velikog napada na njenu zemlju. 

 

- Danas je veoma težak dan za ukrajinski narod. Nije bilo lako koncentrisati se danas na meč. Od jutra je veoma teško čitati vesti, tako da je samo izaći na teren izuzetno teško. Danas mi je odobrio Vimbldon crnu traku. Osećam da bi to bilo razumljivo nakon tako velikog napada na moju zemlju - rekla je Svitolina.

U četvrtfinalu će Svitolina igrati protiv Elene Ribakine, koja je rođena u Moskvi i ranije je igrala pod ruskom zastavom, ali je promenila nacionalnost na Kazahstansku 2018. godine. Od početka rata 2022. godine, ukrajinski igrači nisu rukovali sa svojim ruskim kolegama nakon mečeva, pa će biti interesantno videti hoće to biti slučaj i posle narednog meča...

BONUS VIDEO: