ENGLEZI MRZE NOVAKA ĐOKOVIĆA IZ DNA DUŠE, A RAZLOG JE PAKLEN: U sve su umešane tajne službe, a nekada i kraljica


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 09.07.2024 | 12:10


Povici na meču sa Runeom na koje im je odgovorio sa "Lakuuuuuu noć" samo su vrh ledenog brega.

Foto: www.profimedia.rs
ENGLEZI MRZE NOVAKA ĐOKOVIĆA IZ DNA DUŠE, A RAZLOG JE PAKLEN: U sve su umešane tajne službe, a nekada i kraljica

Novak Đoković rešio je da stane na put bezobraznim Englezima. Najbolji srpski teniser savladao je Danca Holgera Runea sa ubedljivih 6:3, 6:4, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, u kojem ga čeka Aleks de Minor, a onda je ušao u rat s navijačima. Veći deo meča londonska publika je bila na strani Australijanca, hučala je i zviždala Noletu, zbog čega im je on posle trijumfa odbrusio u svom stilu, gospodski i sa stilom.

Za sve vas koji ste odlučili da me ne poštujete: "Lakuuuuuu noć" - rekao je Đoković na Engleskom (Gooood night) u istom tonu kao kada su oni njega prozivali, pa rekao da ne prihvata da je to bilo navijanje za Runea, već otvoreno protiv njega:

- Ne, ne to ne prihvatam. Znam da su navijali za Runea, ali to je izgovor za "bu". Znam sve trikove, znam kako stvari funckionišu, na one koji plate karte i vole tenis, cene igrače i napore koje igrači daju. Igrao sam u mnogo težim okruženjima, ništa mi ne možete.

Foto: Tanjug/AP

Lakuuuuuu noć! Novak odbrusio Englezima

 

Ovo ne da nije bio prvi put da su Englezi omalovažavali i vređali Novaka, već im je to preraslo u tradiciju. Neki kažu da je to zato što je poremetio hijerarhiju u tenisu koju su stvorili Rodžer Federer i Rafael Nadal, a drugi da engleska "gospoda" ne mogu da podnesu da im lekcije drži "tamo neki Srbin".

Međutim, istina je još strašnija, a opet ima veze sa pomenutim. Sve je počelo kada je porodica Đoković odbila britansko državljanstvo i Novakov prelazak pod skute kraljice Elizabete. Pošto nije uspeo plan A, prešlo se na plan B, u kom je glavnu ulogu igrao MI-6. Ali to je samo delić ledenog brega jer srpski narod i svetska javnost ne znaju ni delić onoga kroz šta je Novak, još kao kao mlad sportista, prolazio niti šta je sve u karijeri doživeo i sa čim se (iz)borio.

- Njihovi obaveštajci imali su zadatak da unište mladog Novaka da bi otvorili put Mariju da bude svetski broj jedan. Nudili su mu i britansko državljanstvo, zaštitu, privilegije i kod teniskih sudija... Sve je odbio. I nije zato slučajno što se Novak tokom karijere pokatkad sklanjao, povlačio, pa vraćao. Činili su sve da mu naprave pakao od života - rekao je jednom prilikom za Republiku uvek dobro obavešteni novinar Milomir Marić u svom stilu razotkrivanja mitova i teorija zaveta.

Foto: ST/Dragan Kadić

Sve zna: Milomir Marić

On je tada objasnio i kako je Novak izbegao klopku tokom Olimpijskih igara u Londonu 2012, kad su planirali da ga diskvalifikuju kroz doping kontrole.

- Nisu uspeli, pa se taj slučaj završio tako što je Viktor Troicki zbog protokolarne greške optužen da je izbegao antidoping testiranje i suspendovan je na 18 meseci. Njemu niko nije imao niti mogao da pomogne - ni naša država ni naše službe. Uspevao je sam, i van terena, svojom intuicijom i inteligencijom, da pobedi - kazao je Marić.

BONUS VIDEO