AMERIKANAC SAMO NALJUTIO "KARLITOSA"! Poznat prvi POLUFINALNI par! Alkaraz izgubio set, pa pokazao kako igra ŠAMPION!


IZVOR: Republika/B.S. - 09.07.2024 | 19:54


Čeka nas spektakularna borba za finale.

Foto: Tanjug/AP
AMERIKANAC SAMO NALJUTIO "KARLITOSA"! Poznat prvi POLUFINALNI par! Alkaraz izgubio set, pa pokazao kako igra ŠAMPION!

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je savladao Tomija Pola iz Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:1 (po setovima 5:7, 6:4, 6:2,

Ponovo je bio na "staklenim nogama" momak iz Mursije, jer je mimo svih očekivanja uporni Amerikanac uspeo da osvoji prvi deo igre i ozbiljno pokvari planove branioca titule oko ekspresnog završetka mela.

Pokazao je "bombarder" iz Nju Džersija šampionu trećeg Grend slema svojim razornim udarcima da nije "nedodirljiv". Iako je u uvodnom setu prvi izgubio servis, kada je Karlos poveo sa 2:1, američki as se revanširao ribrejkom i ekspresno izjednačio na 2:2. Međutim, u 12. gemu, kada se malo ko nadao, Pol je napravio još jedan brejk i osvojio prvi set na opšte iznenađenje rezultatom 7:5.

Foto: Tanjug/AP

Tomi Pol

Uozbljio se tada Alkaraz, shvatio da je vrag odneo šalu, ali se i dalje mučio sa Tomijem. Ponovo je viđen brejk i ribrejk u trećem i četvrtom poenu, da bi onda šampion u sedmom gemu još jednom oduzeo servis Amerikancu, poveo sa 4:3 i rutinski priveo ovaj period kraju, trijumfovavši sa 6:4, odnosno, 1:1 u setovima.

Svoje pravo lice, treći teniser ATP liste demonstrirao je u trećem periodu, kada je pregazio Amerikanca 6:2, uz čak tri napravljena brejka, naspram samo jednog izgubljenog servisa, za potpuni rezultatski preokret i vođstvo od 2:1.

Konačno, u četvrtom setu, "Karlitos" je iskoristio slabosti Tomija Pola, oduzimao mu servise u trećem i petom gemu, za nedostižnih 4:1, te se rutinski plasirao u polufinale.

Tamo ga čeka Danil Medvedev, koji je nešto ranije napravio iznenađenje i eliminisao prvog na svetu Janika Sinera iz Italije rezultatom 3:2.

BONUS VIDEO