OVO JE NOVAKOVA TAJNA USPEHA! Siner i Alkaraz bolje da se ugledaju na njega i krenuće im u životu


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 10.07.2024 | 11:22


Da nije jedne osobe ništa ne bi izgledalo ovako.

Foto: Profimedia
OVO JE NOVAKOVA TAJNA USPEHA! Siner i Alkaraz bolje da se ugledaju na njega i krenuće im u životu

Novak Đoković trenutno je drugi teniser sveta, ali je u poslednjih deceniju i po, odnosno skoro 20 godina, ispisao najsvetliju istoriju tenisa. Nole bio rekordne 428 nedelje na vrhu ATP liste, osvojio je rekordna 24 grend slema i 40 mastersa, a imajući u vidu kako igra, pogotovo posle operacije kolena, sigurno ne namerava da stane.

Ispratio je naš as u penziju svoje najveće rivale Rodžera Federera i Endija Marija, a evidentno i Rafaela Nadala jer Španac ne može da se vrati tenisu zbog povreda i eno ga u Grčkoj dok Nole danas igra za plasman u novo polufinale Vimbldona. Pritom mu je Danil Medvedev sklonio sa puta Janika Sinera, a možda počisti i Karlosa Alkaraza, dva najveća takmaca u borbi za prvo mesto ATP liste.

Pa šta je onda Noletova tajna i skriveno oružje? To je ljubav, odnosno njegova veza sa lepšom polovinom. Novak i Jelena Đoković danas proslavljaju 10 godina braka jer su se jedno drugom zavetovali na večnu ljubav na Svetom Stefanu 10. jula 2014. Međutim, to je bilo samo ozakonjenje njihove višegodišnje veze jer su se zaljubili na prvi pogled. Zato ne čudi da je Novak ovaj poseban dan obeležio veoma emotivnom objavom na Instagramu čestitajući Jeleni deceniju braka.

- Deset godina radosti, deset godina snova, deset godina kao ostrva, deset godina kao potoci. Deset godina kao roditelji, deset godina kao jedno, deset godina plesa, deset godina zabave. Deset godina joge, deset godina protezanja, deset godina pasa, deset godina igre "donesi". Deset godina letenja, deset godina na moru, deset godina tebe, najbolji deo mene. Deset godina tenisa, deset godina loptica, deset godina trijumfa, deset godina padova. Deset godina kao saigrači, deset godina zajedno, deset godina Jelena, volim te beskrajno. Volim te - napisao je Nole.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

I tu dolazimo glavne razlike između Novaka, Federera i Nadala sa jedne strane i Sinera i Alkaraza sa druge. "Velika trojka" tokom bogatih karijara uz sebe ima samo jednu lepšu polovinu, a današnji klinci ih menjaju ko čarape. Svi znaju da je Jelena Novakova snaga, da je Federer ceo život sa Mirkom, a Rafa sa Marijom Fransiskom Pereljo. Za razliku od njih, mladi Italijan i Španac idu iz veze u vezu i ređaju lepotice.

Otprilike u vreme kada je postao prvi teniser sveta SIner je ostavio devojku s kojom je bio u vezi, fotomodela Mariju Braćini. Ispostavilo se da je Italijanka "popila korpu" zbog ruske teniserke. Nju zbog tenisa i lepote mnogi nazivaju nova Marija Šarapova.

 

 

A kako je veza otkrivena? Janik je bio u Torinu na oporavku posle povrede kuka, a onda je i ona "uhvaćena" u istom gradu. Na taj način je potvrđeno ono o čemu se govorilo budući da Ruskinja uopšte nije trebalo da bude u Italiji u tom trenutku.

Foto: www.profimedia.rs

Srećni: Janik i Ana

Od tog trenutka prestalo je skrivanje, pa su viđeni kako se bodre na mečevima tokom Rolan Garosa i sada tokom Vimbldona, ali i u razmenama nežnosti van terena.

Sličan "razvojni put" imao je i Alkaraz. Španac je bio u vezi sa lepom teniserkom Marijom Gonzales Himenez i ona mu je bila najveća podrška na putu do vrha. Međutim, kada je tu istigao rešio je da mu je potrebna nova devojka.

 

 

Navodno je to sada još jedna lepotica i takođe teniserka. U pitanju je 21-godišnja Lola Mirandel, francuska teniserka kojoj mnogi predviđaju blistavu karijeru.

 

 

I sad tu dolazimo do zapleta kao u šapnskoj seriji. Za pojedine engleske medije je Marija i dalje lepša polovina Alkaraza, dok drugi tvrde da je Lola sada u prvom planu. A ko zna, možda su obe aktuelne.

BONUS VIDEO