ČIME SE TO ĐOKOVIĆ HRANI, PA U 37. GODINI IGRA KAO NA BATERIJE? Evo šta Novak konzumira, pa se OPORAVI KAO OD ŠALE


IZVOR: Republika/ O.J. - 10.07.2024 | 21:19


I dalje mnogi ne veruju da je ovaj čovek imao operaciju pre mesec dana

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock
ČIME SE TO ĐOKOVIĆ HRANI, PA U 37. GODINI IGRA KAO NA BATERIJE? Evo šta Novak konzumira, pa se OPORAVI KAO OD ŠALE

Novak Đoković je treći polufinalista Vimbldona, pošto se Aleks de Minor predao bez igranja usled povrede i za veliko finale boriće se protiv Lorenca Musetija.

Posle patnje u 2024. godini tokom koje je redom rano ispadao sa Australijan Opena, te Mastersa u Indijan Velsu, Monte Karlu, Rimu, Ženevi, svi su očekivali da će posle predatog meča Kasperu Rudu na Rolan Garosu i operacije kolena ovo biti neuspešna godina u kojoj će Nole najaviti svoj kraj karijere. Ali, opet je dokazao da ga nikad ne treba otpisivati i ušao je među četiri najbolja u Londonu, a svi se pitaju - kako se tako brzo oporavio?

Đoković za to najviše "krivi" pravila ishrane kojih se drži.

Foto: Profimedia

Novak Đoković na Vimbldonu

- Jedem biljnu hranu. Mislim da je to jedan od razloga zašto sam se tako brzo oporavio. Čak nemam ni alergije od kojih sam patio pre - izjavio je jednom prilikom i dodao da mu se takva ishrana sviđa.

Da budem iskren, ne volim to etiketiranje. Da, jedem biljnu hranu to već nekoliko godina, ali zbog pogrešnog tumačenja i mogućih zloupotreba, ne dopada mi se da se nazivam vegetarijancem. Ishrana na biljnoj bazi utiče još bolje na ravnotežu, ekologiju i životinje - zaključio je Novak.

Novak je nedavno otkrio šta konzumira na terenu, u pauzama meča.

- Banane, urme i voda... Ja stvarno ne shvatam, svaki meč isto, dogovorimo se, a oni i dalje ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku, nema urme. Pa, mi donose neke magnete, ma, svašta nešto... - nasmejao je Nole tada okupljene novinare.

BONUS VIDEO: