DA LI JE OVO RAZLOG NOVAKOVE LOŠE IGRE?! Možda ova PROMENA Đokoviću SMETA da kida kao do sad (FOTO)


IZVOR: Republika/ O.J. - 14.07.2024 | 16:12


Nole gubi od Španca

Foto: www.profimedia.rs
DA LI JE OVO RAZLOG NOVAKOVE LOŠE IGRE?! Možda ova PROMENA Đokoviću SMETA da kida kao do sad (FOTO)

I dok se Novak muči protiv Alkaraza u finalu, fanovi na društvenim mrežama skreću pažnju na stanje podloge na kojoj igraju. Prvog dana takmičenja, Centralni teren Vimbldona blistao je u svom sjaju, izgledajući kao nov. Međutim, nakon 14 dana teniskih nadmetanja, teren je značajno izmenio svoj izgled. Trava je istrošena, a na mnogim mestima više nema ni trunke zelene boje koja je krasila teren na početku turnira. Ove promene svedoče o neumornim borbama i izuzetnoj upornosti tenisera koji su se takmičili na ovogodišnjem turniru, a u najviše slučajeva je to bio Đoković.

Novak je svaki meč od početka takmičenja odigrao na Centralnom terenu, ali trenutno protiv Alkaraza ima ubedljivo najviše problema da nađe svoju igru i ritam. Možda ga promenjena podloga sprečava u tome...

 

Podsetimo, ima Nole i dodatni motiv, a to je osveta. Repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je Alkaraz slavio sa 3:2 u setovima (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4) posle bezmalo pet sati igre. U međuvremenu su odigrali samo još dva susreta i oba su pripala Srbinu (finale Sinsinatija i polufinale Završnog mastersa u Torinu), pa Novak sada ima pozitivan skor od 3-2. da bi tako i ostalo potrebno je da opet odigra svoj najbolji tenis, pogotovo imajući u vidu da je operisao koleno 5. juna.

Još jedan motiv je želja da se potvrdi srpski inat i da se dokaže da se šampion kakav je Novak nikada ne sme otpisivati. Naime, prema prognozama bukmejkera, Alkaraz je bio favorit i kvota na njega je 1,72, dok je na Đokovića 2,23. Zato je na našem teniseru da donese sebi pehar, osmi sa ananasom na vrhu, ali i 2.700.000 funti, odnosno oko 3.150.000 evra, a nekom ko se opkladi na njega dobitak. Mada ni 1,6 miliona evra koliko dobija finalista nije za zanemariti.

BONUS VIDEO: