JOŠ UVEK SE PREPRIČAVA! Nole i Rafa su na današnji dan ODIGRALI najduži meč! Rešen je u TRI seta! (VIDEO)


IZVOR: Republika/B.S. - 20.07.2024 | 14:31


Ljubitelji "belog sporta" imali su priliku da uživaju.

Foto: www.profimedia.rs
JOŠ UVEK SE PREPRIČAVA! Nole i Rafa su na današnji dan ODIGRALI najduži meč! Rešen je u TRI seta! (VIDEO)

Spektakularan meč odigrali su Rafael Nadal i Marijano Navone u petak u četvrtini finala ATP turnira u Baštadu. Nakon četiri sata i jednog minuta borbe, Španac se domogao plasmana u polufinale rezultatom 2-1 (po setovima 6:7, 7:5, 7:5).

Ovaj duel nas je sve podsetio na okršaj u polufinalu Mastersa u Madridu 2009. godine, kada su se Rafael Nadal i Novak Đoković susreli u epskom duelu, najdužem koji je "kralj šljlake" ikada odigrao na dva dobijena seta.

U tom istorijskom meču, publika je bila na strani španskog tenisera i često vrlo neprijatna prema srpskom asu. Ipak, Novak je uspeo da osvoji prvi set rezultatom 6:3, uprkos neprijateljskom okruženju.

Meč je bio obeležen izuzetnom borbom i preokretima, s tim da Novak nije uspeo da iskoristi brejk lopte u devetom gemu drugog seta, kao i da je ispustio oduzet servis u trećem setu. Na kraju, u dva tajbrejka, Nadal je uspeo da se domogne finala, ostvarivši pobedu nad Đokovićem.

Međusobni skor između Nadala i Noleta tada je glasio 14-4 u korist kralja šljake, dok danas iznosi 29-27 u korist Srbina. Ovaj okršaj je ostavio dubok trag u istoriji tenisa, a nekoliko godina kasnije Đoković je pretekao Rafu i po broju Gren slem titula (24-22).

Rafa se ove sedmice uspešno vratio na teren, stigavši do polufinala švedskog Baštada, dok se srpski as priprema za učešće na Olimpijskim igrama, gde nećemo gledati španskog asa.

BONUS VIDEO