NOVAK ĐOKOVIĆ JE BOG TENISA! Ovaj podatak govori da je Nole JEDAN JEDINI "GOAT"!


IZVOR: Republika/ O.J. - 17.08.2024 | 10:06


Nema tog koji je bolji od njega

Foto: Instagram.com/oksrbije
NOVAK ĐOKOVIĆ JE BOG TENISA! Ovaj podatak govori da je Nole JEDAN JEDINI "GOAT"!

Novak Đoković je uspeo da kompletira tenis osvajanjem Olimpijskih igara. Najslabija godina, u kojoj nije osvojio nijedan trofej do jula meseca, dala je za pravo "zlim dušama" da se smeju na pomen Noletove pobede u Parizu. Međutim, on je išao korak po korak. I baš kao što to uvek biva - uprkos svemu i svima pobedio je.

Pričali su mnogi da je premator, da nema u njemu snage za zlato, da ga je koleno izdalo, ali kad Novak nešto zacrta, to tako jednostavno mora da bude. Imao je operaciju posle Rolan Garosa i u naredna dva meseca je stigao do finala Vimbldona i osvojio Olimpijske igre, sve to sa 37 godina. Ako to nekom nije dovoljno da kaže da je Đoković najbolji igrač tenisa ikada, onda neka pogleda sledeći podatak i izjavi isto.

Naime, osvajač 24 Grend slem titule i Olimpijskih igara ima bolji međusobni učinak od tri igrača iz stare, sadašnje i buduće generacije "belog sporta".

Stara generacija:

Đoković - Nadal 31-29

Đoković - Federer 27-23
Đoković - Mari 25-11

Sadašnja generacija:

Đoković - Medvdev 10-5

Đoković - Zverev 8-4
Đoković - Cicipas 12-2

Buduća generacija:

Đoković - Alkaraz 4-3

Đoković - Siner 4-3
Đoković - Rune 4-2.

A imajte na umu i da ovo nije kraj. Nole sigurno neće stati ovde i treba očekivati da će na US Openu ići do samog vrha, između ostalog jer brani bodove koje je prošle godine uzeo osvajanjem turnira u Njujorku.

BONUS VIDEO