SVE SE MENJA IZ KORENA! Sineru preti NAJGORI scenario! Italijan LETI iz tenisa, Nole će opet biti PRVI!


IZVOR: Republika/B.S. - 21.08.2024 | 13:39


Megapreokret na pomolu, iako se činilo da će se Janik izvući.

Foto: Tanjug/AP
SVE SE MENJA IZ KORENA! Sineru preti NAJGORI scenario! Italijan LETI iz tenisa, Nole će opet biti PRVI!

Ne stišava se bura u teniskom svetu, posle doping skandalu koji je napravio prvi igrač ATP liste Janik Siner. Nakon što je oslobođen optužbi u avgustu, Svetska antidoping agencija (VADA) najavila je da će detaljno ispitati ovu situaciju.

Ukoliko se odluče da se žale na prethodnu odluku, sve informacije će biti prosleđene arbitražnom sudu u Lozani, što bi moglo dovesti do dvogodišnjeg izbacivanja Sinera iz belog sporta.

Podsetimo, Janik Siner je bio optužen za doping dva puta u martu 2024. Međutim, uprkos gubitku 400 ATP bodova i novčanoj kazni od 300.000 dolara, Italijan je oslobođen optužbi jer je utvrđeno da nije namerno uneo nedozvoljene supstance u organizam. Ova odluka je izazvala kontroverze u teniskom svetu i sada VADA ima pravo da ponovo ispita celu situaciju.

Foto: www.profimedia.rs

Janik Siner

Svetska antidoping agencija je istakla da će pažljivo ispitati detalje ovog slučaja i moguće je da će se žaliti na prethodnu odluku. Ukoliko dođe do ponovnog razmatranja slučaja, arbitražni sud u Lozani će biti uključen, a Sineru preti dvogodišnja suspenzija. Ako se to dogodi, Novak Đoković će ponovo biti prvi teniser ATP liste.

Ova vest je izazvala veliku pažnju u teniskoj zajednici i mnogi su zainteresovani da vide kako će se situacija dalje razvijati. Nakon prethodnih kontroverzi i spekulacija, ovo bi moglo imati dalekosežne posledice po karijeru mladog tenisera.

BONUS VIDEO