KAKO SU DOZVOLILI JANIKU DA IGRA? DA SAM JA TO URADIO UNIŠTILI BI ME! Ne stišava se bura u teniskom svetu!


IZVOR: Republika/S. J. - 22.08.2024 | 12:41


Velika prašina se podigla oko ove situacije.

Foto: www.profimedia.rs
KAKO SU DOZVOLILI JANIKU DA IGRA? DA SAM JA TO URADIO UNIŠTILI BI ME! Ne stišava se bura u teniskom svetu!

Francuski teniser Loren Lokoli izneo je svoje viđenje situacije u vezi sa doping slučajem mladog teniskog talenta Janika Sinera. Lokoli je oštro kritikovao postupanje ATP-a i istakao nepravilnosti u tretmanu igrača u zavisnosti od njihovog statusa.

Foto: Profimedia

Loren Lokoli

Lokoli je istakao da je slučaj Sinera pravi problem poštenja u teniskom sportu, naglašavajući da je pravilo trebalo da bude isto za sve. On je uporedio Sinera sa drugim teniserima koji su kažnjeni zbog dopinga, ističući nejednakost u postupanju i nedostatak transparentnosti.

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

- Slučaj Siner je pravi problem poštenja našeg sporta. Volim Janika i kao igrača i kao osobu, skroman je i vredan. Međutim, neko poput Imera, koji nikada nije bio dopingovan, dobija dve godine suspenzije, samo zato što se nije pojavio na testovima, a pravila su stroga i oštra. Ali, nikada nije bio dopingovan, a ipak je kažnjen. Zašto niko nije znao za Janika do juče? Zašto, jer postoje razlike - rekao je Francuz i nastavio:

- Vidim da zbog toga što ste među najboljim na svetu postoji razlika u tretmanu i sve se radilo iza zatvorenih vrata. Da sam ja bio pozitivan na testu, već bih bio u rupi dve sezone i imidž bi mi bio uništen doživotno - istakao je Lokoli i dodao:

 

 

- Halep, koja je osvojila Grend slem, takođe je bila pozitivna i morala je na sudu da dokazuje svoju nevinost. Ali, to ju je koštalo godinu i po dana karijere, ali pravila su se poštovala. Zašto bi u ovom slučaju bilo drugačije - jasan je on.

Lokoli smatra da tretman nije isti za sve.

- Janiče, volim te kao igrača i osobu, ali čak i ako je mala doza supstance, ona je zabranjena. Pažnja je trebalo da bude na tome, nije trebalo preko noći da prođe. Nepravedno je prema drugim sportistima koji se pridržavaju pravila i budu razbijeni ako im se dogodi ovakva greška. Tretman nije isti za sve i tenis to još jednom pokazuje - poručio je Lokoli.

Takođe, navodi da ovo sve loše utiče na tenis kao sport i da pravila moraju biti ista za sve.

- Konačno, ovo mnogo šteti našem sportu koji se bori za transparentnost, za sport koji ujedinjuje, a ne deli, a danas deli, jer nedostaje transparentnosti. Pravilo mora biti isto za sve. Inače, ostali igrači se pitaju kako je ovo uticalo na njegove nastupe, posebno u Majamiju gde je osvojio turnir i kako mu je bilo dozvoljeno da igra. Toliko pitanja, a tako malo odgovora! - podvukao je Loren Lokoli.

BONUS VIDEO