NEMA SAMO NOVAK PROBLEME: Alkaraz je takođe prekinuo trening zbog povrede! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 24.08.2024 | 19:55


Alkaraz bi prvi meč na Ju Es openu trebalo da igra u noći između utorka i srede.

Foto: www.profimedia.rs
NEMA SAMO NOVAK PROBLEME: Alkaraz je takođe prekinuo trening zbog povrede! (VIDEO)

Španski teniser Karlos Alkaraz, šampion US Opena iz 2023. godine, prekinuo je današnji trening zbog izvrnutog zgloba tokom sesije sa Argentincem Fransiskom Serundolom. Odluka o prekidu treninga doneta je u dogovoru sa njegovim timom, a za sad se ne zna kakve će posledice ostaviti izvrtanje zgloba leve noge. Sudeći po snimcima sa lica mesta, ne radi se o ozbiljnijoj povredi.

Alkaraz bi prvi meč na Ju Es openu trebalo da igra u noći između utorka i srede, a protivnik će mu biti Australijanac Li Tu, 189. na ATP listi.

Očigledno je da svi teniseri, uključujući i Novaka Đokovića, imaju poteškoće sa povredama pred početak ovogodišnjeg US Opena. Potrebno je pratiti razvoj situacije i videti da li će Alkaraz biti u mogućnosti da se takmiči na turniru.

 

 


Karlos Alkaraz i Novak Đoković nisu jedini teniseri koji su imali problema sa povredama pre početka ovogodišnjeg US Opena. Situacija sa povredama izaziva zabrinutost među teniserima i njihovim navijačima, s obzirom na to da je ovaj turnir jedan od najznačajnijih u svetu tenisa.

Povrede su sastavni deo sporta, ali je uvek izazovno suočiti se sa njima pred tako veliki turnir. Nadamo se da će teniseri uspeti da se oporave i da pruže svoj maksimum na terenu.

Iako su povrede neizbežan deo sportskog sveta, važno je naglasiti koliko je važno održavati balans između intenzivnih treninga i odmora kako bi se smanjio rizik od povreda. Prethodni turniri su nam pokazali koliko je važno brinuti o fizičkom zdravlju kako bi se postigla dugoročna uspešna karijera.

 

 

BONUS VIDEO: