ALKARAZ HOĆE DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ: Cilj mi je da radim isto što i Novak kroz celu karijeru!


IZVOR: Republika/ O.J. - 26.08.2024 | 22:14


"Nole je uvek želeo da napreduje kada je igrao ovakve turnire"

Foto: Profimedia
ALKARAZ HOĆE DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ: Cilj mi je da radim isto što i Novak kroz celu karijeru!

Nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, Novak Đoković se priprema za odbranu titule na US Openu. Najbolji teniser ikada će noćas između dva i tri sata odmeriti snage u prvoj rundi sa Raduom Albotom, posle čega će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz susreta Štruf - Đere.

Do kraja turnira neće moći da se sretne sa Sinerom koji je prvi, ali ni sa Alkarazom koji je kao treći nosilac završio u drugom delu kostura.

On će na teren takođe noćas oko 1 sat protiv Li Tua, a pred početak novog Grend slema govorio je ponovo o Đokoviću. Tačnije, upitali su ga da opiše Novakovu dugogodišnju vladavinu svetskim tenisom.

Foto: Profimedia

Đoković i Alkaraz u Njujorku

- To je čin brutalnosti, da budem potpuno iskren. Šta da kažem...Mogu da govorim samo o sebi. Veoma sam srećan svojim dnevnim radom i što imam priliku da osvajam ove titule što je više moguće - izjavio je Karlitos, a potom otkrio da bi želeo da kroz karijeru radio isto ono što i Nole, bude konstantan: 

- Imam 21 godinu i već sam osvojio četiri grend slema, ali nadam se da neću tati na tome. Mnogi već sada kažu da ako sam tako mlad uzeo četiri, koliko ću ih osvojiti u budućnosti... Neće se računati mnogo ako uzmem četiri i stanem, prestanem da evoluiram. Moj zadatak je da nastavim da rastem i osvajam što više, to mi je cilj. To je Đoković radio celu karijeru. Uvek je želeo da napreduje kada je igrao ovakve turnire, da prikaže svoju najbolju verziju.

BONUS VIDEO