OD KAD GA JE NOVAK SAMLEO, NE MOŽE DA DOĐE SEBI! Grk ŠOKANTNO ispao na startu US Opena!


IZVOR: Republika/ O.J. - 27.08.2024 | 22:03


Propast polufinalista OI

Foto: Profimedia
OD KAD GA JE NOVAK SAMLEO, NE MOŽE DA DOĐE SEBI! Grk ŠOKANTNO ispao na startu US Opena!

Stefanos Cicipas poražen je u prvom kolu US Opena od daleko niže rangiranog Tanasija Kokinakisa sa 3:1 (7:6(7:5), 4:6, 6:3, 7:5)! Šokantan neuspeh u Njujorku doživeo je Grk koji praktično od poraza od Đokovića u polufinalu Olimpijskih igara ne može da dođe sebi.

Naime, nakon turnira u Parizu, on je ispao sa Mastersa u Montrealu odmah na startu, a izbacio ga je Kei Nišikori. Posle toga je uspeo da dobije jedan meč protiv Štrufa na startu turnira u Sinsinatiju, ali ga je potom odmah eliminisao Drejper, dok je i u međuvremenu doživeo neuspeh u dublu sa Runeom.

Kao šlag na tortu došao je i večerašnji poraz od Kokinakisa. Meč je bio obeležen neočekivanim preokretima i uzbuđenjima, posebno u taj-brejku prvog seta gde je Kokinakis uspeo da povede 1:0. Iako je Cicipas uspeo da izjednači rezultat u drugom setu, Kokinakis nije dozvolio Grku da preokrene ceo tok meča. Sa brejkom u osmom gemu trećeg seta, Kokinakis je stekao prednost koju je uspeo da zadrži do kraja seta, osvajajući ga rezultatom 6:3, a potom odličnim servisom dođe do pobede.

Foto: Tanjug/AP

Feliks Ože-Alijasim

Ovo nije prvi put da je Australijanac iznenadio teniski svet, pošto je ne tako davno ostvario pobedu nad Feliksom Ožeom-Alijasimom na Vimbldonu. Upravo je Kanađanin takođe doživeo šok na startu US Opena - poražen je od Jakuba Menšika koji je slavio u tri seta za 124 minuta na terenu - 6:2, 6:4 i 6:2. Iako je na Olimpijskim igrama Ože-Alijasim stigao do polufinala, očigledno je kome kakva podloga bolje prija.

U narednom kolu Kokinakis će igrati protiv boljeg iz duela Borges – Korija, dok će Menšik na Tritana Skulkejta.

BONUS VIDEO