NAKON VIŠE OD 30 GODINA! Oboren neverovatan teniski rekord, evo koliko je trajao najduži meč ikada na US Openu!


IZVOR: Republika - 28.08.2024 | 10:08


Kakva izdržljivost!

Foto: Tanjug/AP
NAKON VIŠE OD 30 GODINA! Oboren neverovatan teniski rekord, evo koliko je trajao najduži meč ikada na US Openu!

Na ovogodišnjem US Openu, Britanac Danijel Evans i Rus Karen Hačanov odigrali su meč koji će ući u istoriju kao najduži u istoriji ovog prestižnog turnira. Duel, koji je trajao neverovatnih pet sati i 35 minuta, završio je spektakularnom pobedom Evansa sa 3:2 u setovima (6:7, 7:6, 7:6, 4:6, 6:4). Ova pobeda nije samo donela Evansu prelazak u drugo kolo, već je i oborila rekord star 32 godine, koji su ranije držali Stefan Edberg i Majkl Čeng.

Meč je bio prava drama sa početka do kraja. Karen Hačanov, koji je bio na pragu pobede, stekao je značajnu prednost od 4:0 u petom setu, čime se činilo da je pobeda na dohvat ruke. Međutim, Danijel Evans pokazao je neverovatnu borbenost i izdržljivost. Uspeo je da preokrene rezultat tako što je osvojio šest gemova zaredom, što mu je omogućilo da dođe do trijumfa i ostvari jedan od najvećih preokreta u svojoj karijeri.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

 

Ovaj neverovatni meč obeležio je početak US Opena i postavio visok standard za sve buduće duele. Evans će u drugom kolu igrati protiv Marijana Navonea, dok je njegov najbolji rezultat na US Openu do sada bio plasman u četvrtfinale. Sa ovakvom igrom, ne čudi što se očekuje da će Evans biti jedan od ključnih igrača u nastavku turnira.

Ovaj meč nije samo fascinirao ljubitelje tenisa širom sveta, već je i istakao snagu i izdržljivost profesionalnih sportista.

BONUS VIDEO: