ISTORIJA NA US OPENU! Ispisana je zbog Novaka! Ovo se prvi put desilo u Njujorku!


IZVOR: Republika/B.S. - 31.08.2024 | 08:02


Srpski as eliminisan sa poslednjeg grend slema.

Foto: Tanjug/AP
ISTORIJA NA US OPENU! Ispisana je zbog Novaka! Ovo se prvi put desilo u Njujorku!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković doživeo je šokantan poraz u trećem kolu US opena od Alekseja Popirina iz Australije.

Trenutno 28. igrač ATP liste je slavio rezultatom 3:1 (po setovima 6:4, 6:4, 2:6, 6:4), čime je napravljena druga senzacija na ovogodišnjem grend slemu u Njujorku. Ujedno je to bila prva pobeda Australijanca nad najboljim u istoriji, u njihova četiri međusobna okršaja.

Duel između Novaka Đokovića i Alekseja Popirina kasnio je oko sat vremena, zbog prethodnog produženog meča između Amerikanaca Frensis Tijafoa i Bena Šeltona. Zbog toga je meč između Arine Sabalenka iz Belorusije i Ruskinje Ekatarine Aleksandrove počeo tek od osam minuta iza ponoći, čime je postavljen rekord kao najkasniji početak nekog meča u istoriji poslednjeg grend slema u sezoni.

Foto: Tanjug/AP

Arina Sabalenka

Nakon eliminacije sa US opena, Novak Đoković je izjavio:

- Pravo pitanje je koliko će ove dve teniserke ostati na terenu, s obzirom na to da su na dobrom putu ka trećem setu - istakao je Nole.

 

 

Ove reči pokazuju Đokovićevu sportsku fer igru i poštovanje prema svojim kolegama teniserkama.

Neočekivan poraz Novaka sigurno će se dugo prepričavati u svetu "belog sporta", a njegovi navijači širom sveta već s nestrpljenjem očekuju njegov sledeći nastup. Podsetimo, prvi put od 2017. godine, srpski as nije uspeo da u jednoj sezoni osvoji bar jedan grend slem, zbog čega još uvek nije apsolutni rekorder po broju titula na četiri najveća teniska turnira.

Nole je i dalje na 24. Grend slema, koliko ima i legendarna Margaret Kort, pa će priliku da ispiše istoriju Đoković imati na Australijan openu naredne godine.

BONUS VIDEO