ŠTA BI DALI DA SU NA NJEGOVOM MESTU: Novak je i dalje za sve velika enigma - otkrivena tajna Đokovićeve dugovečnosti na terenu!


IZVOR: Vladimir Vorih - 19.09.2024 | 07:07


Neke stvari su prosto neobjašnjive.

Foto: www.profimedia.rs
ŠTA BI DALI DA SU NA NJEGOVOM MESTU: Novak je i dalje za sve velika enigma - otkrivena tajna Đokovićeve dugovečnosti na terenu!

Najbolji teniser u istoriji ovog sporta Novak Đoković ostvario je sve što se u igri sa reketom može postići, a njegovo dugogodišnje postojanje na najvišem mogućem nivou i dalje je enigma za sve.

Kako bi ostali teniseri pokušali da stignu do barem delića onoga što je srpski teniser ostvario u karijeri, mnogobrojni su pokušali i sa angažovanjem nekadašnjih članova tima Novaka Đokovića, a tim putem je krenuo i trenutno prvoplasirani na ATP listi, Italijan Janik Siner. Fizioterapeut Ulises Badia i kondicioni trener Marko Panikija, od nedavno vode računa o karijeri Italijana, a navedeno su iskoristili i novinari na Apeninima koji su iz prve ruke pokušali da saznaju tajnu Novakovog trajanja.

Marko Paniki je govorio o činjenici koju bi mnogi smatrali i ne tako važnom, ali:

- Mnogi igrači, čak i oni na visokom nivou, zadovoljavaju se masažom kasno uveče. Novak ne, i dalje prati proceduru koja može da traje dva-tri sata, kod fizioterapeuta, sa specijalnim kompresivnim pantalonama koje pomažu u oporavku. Njegova doslednost je impresivna.

Foto: www.profimedia.rs

Italijani Panikiju nisu dali mira dok im nije otkrio tajnu

 

Novinare je interesovalo i Panikijevo viđenje kako je raditi sa srpskim teniserom:

- Kao polagati ispit na fakultetu svakog dana. Ali upravo zato je uzbudljivo. Nole je veoma zahtevan, prema sebi i prema drugima. Kada smo se prvi put sreli, postavio mi je trik pitanje: "Misliš li da nešto treba da se promeni ili misliš da sam ovako dobro?". On mrzi standardizaciju. Stižu mlađi protivnici? Onda je potrebno nešto novo da se s njima pozabavi.

Na kraju je Paniki napravio i zanimljivo poređenje između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala:

- Nadal ima fizički problem, ne može kontinuirano da trenira. To je automobil koji je prešao mnogo kilometara. Nole je netaknut, ali ima pad motivacije. Kada bismo mogli da ih spojimo, dobili bismo superšampiona.

U zaključku, Novak Đoković ostaje jedan od najintrigantnijih i najzahtevnijih igrača na teniskoj sceni, sa posebnom rutinom oporavka i neprestanom težnjom ka napretku i savršenstvu.

 

BONUS VIDEO: