ŠOKANTNA IZJAVA FEDERERA: Ovo se od njega nije očekivalo - evo šta je poručio Novaku Đokoviću!


IZVOR: Vladimir Vorih - 19.09.2024 | 10:57


Švajcarac je jednu stvar konačno uspeo da prevali preko usta.

Foto: Tanjug/AP
ŠOKANTNA IZJAVA FEDERERA: Ovo se od njega nije očekivalo - evo šta je poručio Novaku Đokoviću!

Narednog vikenda će se održati Lejver kup, a jedan od ključnih aktera ovog takmičenja, Rodžer Federer, nedavno je razgovarao sa novinarima o svojim najvećim rivalima - Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

Federer i dalje vidi Novaka Đokovića kao favorita za predstojeći Australijan open, iako je svestan da je Novak imao nešto slabije rezultate posle Olimpijskih igara u Parizu. Ipak, Federer ističe da je Novak osvojio Olimpijske igre i tokom cele sezone je igrao na visokom nivou, te da i dalje ima šanse za uspeh u budućnosti. Pored Đokovića, Federer ističe da će među favoritima biti i Siner i Alkaraz.

- Novak je osvojio Olimpijske igre i igrao je da kažemo celu sezonu. Nije odustao zbog povreda, već je jednostavno izabrao da igra manje, što je normalno kada ostarite. Osećam da ima šanse još uvek u budućnosti i radujem se Australiji gde će biti jedan od favorita zajedno sa Sinerom i Alkarazom.

Foto: Tanjug/AP

Istina je isplivala na videlo

 

Kada je reč o Nadalovim šansama na Australijan openu, Federer ističe da je teško prognozirati njegovu formu, s obzirom da je Rafael igrao vrlo malo tokom poslednje dve godine. Sa Nadalom se nikada ne zna šta može da se desi, te je Federer ostao suzdržan u iznošenju prognoza o Nadalovim performansama.

- Sa Rafom ne znamo šta će dogoditi, videćemo. Teško mi je da bilo šta prognoziram o Nadalu jer jedva da je igrao poslednje dve godine - zaključio je jedan od najboljih igrača u istoriji belog sporta.

Federerova iskrena analiza rivala i predviđanja za predstojeći Australijan open svakako su privukli pažnju javnosti, dok će Lejver kup biti prilika da se vidi kako će se ove prognoze odraziti na teniski teren.

 

BONUS VIDEO: