POVRATAK NA TEREN: Ana Ivanović ponovo uzima reket u ruke - nastupiće na turniru u Luksemburgu!


IZVOR: Vladimir Vorih - 19.09.2024 | 11:47


Osam godina je proteklo od kako je završila profesionalnu karijeru.

Foto: Instagram.com/Ana Ivanović
POVRATAK NA TEREN: Ana Ivanović ponovo uzima reket u ruke - nastupiće na turniru u Luksemburgu!

Nekadašnja prva teniserka sveta, Ana Ivanović, spremna je da se vrati na teniski teren.

Od 17. do 20. oktobra, učestvovaće na egzibicionom turniru u Luksemburgu, gde će se takmičiti sa još desetak čuvenih igračica.

Pored Ane Ivanović, na ovom prestižnom turniru učestvovaće i Martina Hingis, Flavija Peneta, Dominika Cibulkova, Andrea Petković, Kristen Flipkens, Magdalena Ribarikova i Laura Robson. Format turnira i raspored mečeva biće objavljeni uskoro, a očekuje se velika teniska uzbuđenja i kvalitetan tenis.

Ana Ivanović odigrala je poslednji profesionalni meč na US openu protiv Denise Alertove, kada je poražena sa 2:0. Nakon toga, odlučila je da se povuče iz profesionalnog tenisa, ali sada se vraća sa novom energijom i motivacijom.

U svojoj vrlo bogatoj karijeri, Ana Ivanović osvojila je ukupno 15 titula, među kojima se ističe pehar sa Rolan Garosa iz 2008. godine, kada je trijumfovala nad Dinarom Safinom u finalu. Takođe, ostvarila je zapažene rezultate, poput finala Australijan opena i polufinala Vimbldona. U jednom periodu, bila je i prva teniserka sveta, ostavljajući dubok trag u svetu ženskog tenisa.

Foto: Starsport

Ana Ivanović iz igračkih dana

 

Da podsetimo, Ana Ivanović je rođena 6. novembra 1987. godine u Beogradu. Tenisom se profesionalno bavila od 2003. do 2016. godine, a 9. juna 2008. godine postala je najbolja igračica na planeti preuzevši lidersku poziciju na WTA listi.

Nakon što je zvanično saopštila kraj aktivne igračke karijere krajem decembra 2016. godine, Ana Ivanović se sada vraća na teren, pružajući ljubiteljima tenisa priliku da je ponovo vide u akciji. S obzirom na njen talenat i iskustvo, očekuje se da će doneti dodatnu uzbuđenost u svet tenisa i da će se boriti za prestižnu titulu na egzibicionom turniru u Luksemburgu.

 

BONUS VIDEO: