ĐOKOVIĆ PREUZIMA TENISKI SAVEZ SRBIJE: Ova odluka je pala pravo niotkuda


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.09.2024 | 14:37


Promena posle devet godina.

Foto: Starsport
ĐOKOVIĆ PREUZIMA TENISKI SAVEZ SRBIJE: Ova odluka je pala pravo niotkuda

Posle više od devet godina, Teniski savez Srbije dobio je novog predsednika. Goran Đoković, stric najpoznatijeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, izabran je za novog lidera TSS na vanrednoj izbornoj Skupštini Teniskog saveza Srbije, koja je danas održana. Ovaj izbor je izazvao veliku pažnju u javnosti, s obzirom na Goranovu bliskost sa Novakom Đokovićem, ali i na njegovu dosadašnju ulogu u Teniskom savezu, prenosi Nova.rs.

Goran Đoković je do sada obavljao funkciju potpredsednika Teniskog saveza Srbije, kao i potpredsednika Upravnog odbora TSS. Njegov izbor za predsednika TSS predstavlja značajan korak u karijeri i doprinosi daljem jačanju veza između vrhunskog tenisa i upravljanja teniskim savezom.

Mirko Petrović, dosadašnji predsednik Teniskog saveza Srbije, više neće obavljati tu funkciju nakon devet godina. Ovaj prelazak vlasti označava kraj jedne ere u srpskom teniskom savezu i otvara vrata novim idejama i strategijama, koje će sigurno biti pod lupom javnosti u narednom periodu.

Ovaj izbor je izazvao različite reakcije u teniskoj zajednici, ali se generalno smatra da će Goran Đoković doneti nove ideje i svežu perspektivu u vođenje Teniskog saveza Srbije. S obzirom na bliskost sa Novakom Đokovićem, očekuje se da će ova promena imati i uticaj na srpskog teniskog asa.

Sa novim predsednikom na čelu, Teniski savez Srbije će se suočiti sa novim izazovima i prilikama. Očekuje se da će Goran Đoković svojim iskustvom i poznavanjem teniske industrije doprineti daljem razvoju tenisa u Srbiji i promovisanju mladih talenata.

Ova promena u rukovodstvu Teniskog saveza Srbije svakako će biti tema brojnih diskusija u narednom periodu, a javnost sa nestrpljenjem očekuje da vidi kakve će promene doneti novo rukovodstvo i kakav će uticaj imati na srpski tenis.

BONUS VIDEO