TENISKA MAFIJA HOĆE DA SRUŠI ĐOKOVIĆA: Novak u OGROMNOM problemu! Preti mu ozbiljna kazna!


IZVOR: Republika/S. J. - 20.09.2024 | 17:46


Nole pred važnom odlukom.

Foto: Starsport
TENISKA MAFIJA HOĆE DA SRUŠI ĐOKOVIĆA: Novak u OGROMNOM problemu! Preti mu ozbiljna kazna!

Nakon najave da Novak Đoković neće učestvovati na Završnom mastersu u Torinu, postavlja se pitanje kakve posledice će ova odluka imati na njegovu poziciju na rang listi. Trenutno četvrti teniser sveta, Đoković bi mogao da doživi značajan pad do kraja godine, s obzirom da ne planira da se takmiči na turnirima koji bi mu doneli dodatne bodove.

Đoković je izjavio da više ne pravi dugoročne planove i da ga sada interesuju jedino grend slemovi i reprezentativna takmičenja. Ova nova filozofija znači da se neće truditi da osvoji dodatne ATP bodove i da je završio sa turnirima poput Završnog mastersa u Torinu. Ostaje neizvesno da li će se takmičiti na drugim turnirima do kraja godine ili u budućnosti, jer za sada nije doneo konačnu odluku.

Foto: Starsport

Rade mu o glavi: Novak Đoković

Odluka da preskoči Završni masters u Torinu mogla bi da košta Đokovića 2300 bodova, što bi moglo rezultirati gubitkom četvrte pozicije na rang listi i ispadanjem iz Top 10. Ostaje da se vidi da li će se odlučiti da učestvuje na još nekim turnirima do kraja sezone, poput onog u Parizu od 28. oktobra do 3. novembra.

Iako ne planira da se takmiči na Završnom mastersu u Torinu, Novak Đoković je potvrdio svoje učešće na mastersu u Šangaju od 2. do 13. oktobra. Ovaj turnir pruža priliku za osvajanje do 1000 bodova, što bi moglo da značajno utiče na njegovu poziciju na rang listi.

BONUS VIDEO