ĐOKOVIĆ DOVODI VAJDU! Stiže pojačanje za Srbiju - Imaju veliki cilj!


IZVOR: Republika - 22.09.2024 | 18:43


Kakva bomba!

Foto: Milan Maricic/ATAImages, Profimedia
ĐOKOVIĆ DOVODI VAJDU! Stiže pojačanje za Srbiju - Imaju veliki cilj!

Goran Đoković, novi predsednik Teniskog saveza Srbije, već je zasukao rukave i najavio velike promene u srpskom tenisu. On planira da dovede Marjana Vajdu, bivšeg trenera Novaka Đokovića, kako bi pomogao u razvoju tenisa u Srbiji. Stric najboljeg tenisera ikada, godinama je bio potpredsednik Teniskog saveza Srbije, kao i prvi čovek Srbija opena i Sofija opena. Sada mu je cilj da okupi stručnjake i trenere iz celog sveta kako bi unapredio tenis u zemlji.

Prvi korak u ostvarenju ovih ambicioznih planova je angažovanje Marjana Vajde, trenera koji je 15 godina radio sa Novakom Đokovićem i bio ključni faktor u njegovom usponu ka vrhu teniskog sveta. Goran Đoković je izjavio da je već kontaktirao Vajdu i izrazio želju da mu se pridruži u radu na razvoju tenisa u Srbiji.

- To je ideja, da sve ljude koje poznajem zamolim da dođu, da nam pomognu. Već sam se čuo sa Vajdom. Voleo bih da on dođe, da pomogne. To je jedan detalj - kazao je u razgovoru za Informer Goran Đoković, novi predsenik Teniskog saveza Srbije.

Goran Đoković takođe najavljuje angažovanje Novaka Đokovića u cilju unapređenja srpskog tenisa, ističući da Novak već godinama pomaže u razvoju tenisa u Srbiji. Njegovo iskustvo i znanje biće od neprocenjive važnosti u ostvarivanju ciljeva Teniskog saveza Srbije.

Foto: TSS

Predsednik Teniskog saveza Srbije - Goran Đoković

- On već godinama pomaže. U centru koji je vodio bio je uz Hamada Međedovića i Olgu Danilović. Nole je čovek tenisa, voli da prenosi svoje znanje, pa ćemo i njega angažovati i zamoliti da bude uz nas, da nam pomogne - dodao je Goran.

Jedan od primarnih ciljeva Gorana Đokovića je izgradnja teniskog Nacionalnog centra, za šta se već deset godina zalaže kao potpredsednik Teniskog saveza Srbije. On ističe da je za dalji napredak tenisa u Srbiji neophodno imati svoj Nacionalni centar i terene, kako bi se omogućio razvoj mladih talenata i unapređenje teniskog sporta u zemlji.

- Već deset godina sam potpredsenik Teniskog saveza Srbje. Nemamo svoj Nacionalni centar i u razgovorima sa Vladom Srbije i ministarstvom sporta nadam se da ću ispuniti našu veliku želju da imamo svoj prostor i svoje terene da bi tenis nastavio da napreduje. Teodora Kostović je postala juniorska šampionka Evrope. Mi imamo mlade talente. Imamo sa kim da se ponosimo ali da bismo nastavili dalje moramo da imamo svoj Nacionalni teniski centar - dodaje predsednik Teniskog saveza Srbije.

Goran Đoković ističe da će se fokusirati na revitalizaciju klupskog tenisa u Srbiji, te da već ima jasne planove i programe za ostvarivanje tog cilja. On najavljuje obilaske klubova i saradnju sa trenerima, kao i različite programe za unapređenje klupskog tenisa. Svoje iskustvo stečeno kao direktor Srbija opena i Sofija opena, Đoković vidi kao dragocen doprinos razvoju tenisa u Srbiji.

- Imamo planove, naravno. Obilazićemo sve klubove, radićemo sa klubovima i sa trenerima. Imamo nekoliko programa. Od ponedeljak krećemo punom parom. Hvala prethodnom predsedniku, uradio je što je mogao, mi idemo dalje. Ja kao predsednik TSS na osnovnu iskustva koje imam, sedam godina sam bio direktor Srbija opena i Sofija opena, mogu da doprinesem razvoju tenisa, prvenstveno nacionlanog teniskog centra, a i klupskog u dogovoru sa kluboivima i regionima. Čeka nas mnogo posla, ali ovo su recimo ciljevi za početak. Teniski Nacionalni centar je velika stvar i mislim da imamo šansu da to uradimo i sprovedemo u delo - zaključio je Goran Đoković.

Ukupno gledano, dolazak Gorana Đokovića na mesto predsednika Teniskog saveza Srbije donosi nove nade i ambiciozne planove za unapređenje tenisa u zemlji. Uz angažovanje vrhunskih stručnjaka poput Marjana Vajde i iskustvo Novaka Đokovića, te izgradnju Nacionalnog teniskog centra, srpski tenis može da očekuje svetlu budućnost.

BONUS VIDEO