ODLUKA JE KONAČNA, IGRAĆE DEJVIS KUP: Napad na titulu sada je jasan cilj


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 24.09.2024 | 08:30


Naredni protivnik biće Holandija.

Foto: Profimedia
ODLUKA JE KONAČNA, IGRAĆE DEJVIS KUP: Napad na titulu sada je jasan cilj

Selektor španskog tima Dejvis kupa, David Ferer, izjavio je da postoji mogućnost da Rafael Nadal zaigra za Španiju na finalnom turniru u Malagi. Ferer je istakao da je već razgovarao sa Nadalom, a sada je doneta i konačna odluka. Rafa je spreman da se vrati na finale Dejvis kupa u Malagi od 19. do 24. novembra. Nadalovi poslednji mečevi su bili tokom leta na Olimpijskim igrama u Parizu, gde je doživeo poraz od Novaka Đokovića u singlu i stigao do četvrtfinala u dublu sa Karlosom Alkarazom. Nakon toga, povukao se sa US opena i odustao od Lejver kupa održanog prošle nedelje.

Tokom svoje karijere, Nadal je osvojio neverovatnih 22 grend slem titula, sa neverovatnih četrnaest pobeda na Rolan Garosu. Dodatno, osvojio je Dejvis kup četiri puta sa španskim timom, trijumfujući 2004, 2009, 2011. i 2019. godine. Sada će uz njega biti Karlos Alkaraz, Roberto Bautista Agut, Pablo Karenjo Busta i Marsel Granoljers. Tim se priprema da se suoči sa Holandijom u četvrtfinalu, dok će se ostali mečevi odigrati između Nemačke i Kanade, SAD i Australije, i Italije i Argentine. Prošlogodišnji šampioni su Italijani.


Španski tim je do sada ostvario tri pobede protiv Francuske, Australije i Češke, te je stekao dovoljno vremena za odabir ekipe za finalni turnir u Malagi. Nadal, koji je četiri puta osvajao Dejvis kup, ima priliku da ponovo doprinese uspesima svoje zemlje na ovom takmičenju. Njegov povratak na teren bio bi od velikog značaja za španski tim, te bi mogao da bude ključni faktor u ostvarivanju još jedne pobede.
 

BONUS VIDEO