BRAVO CARE! Đoković se obratio Čiliću kao nikada do sada - Evo šta mu je poručio? (FOTO)


IZVOR: Republika - 25.09.2024 | 14:50


Rivalstvo ispunjeno poštovanjem!

Foto: Starsport
BRAVO CARE! Đoković se obratio Čiliću kao nikada do sada - Evo šta mu je poručio? (FOTO)

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, javno je čestitao Marunu Čiliću na osvajanju trofeja na prestižnom turniru u Hangžou. Ovaj trijumf je poseban iz više razloga, a jedan od najupečatljivijih je činjenica da je Čilić počeo takmičenje kao 777. igrač na ATP listi, da bi nakon osvajanja turnira zabeležio vrtoglav skok na 212. mesto.

Đoković je na svom Instagram storiju podelio fotografiju Čilića sa peharom uz reči: "Bravo careeeeeee". Ovaj gest potvrđuje sportski duh i poštovanje među teniserima, a takođe otkriva i bliskost između ova dva vrhunska sportiste.

Ova čestitka nije prvi put da je Novak Đoković uputio komplimente svom kolegi Čiliću. Naime, nakon njihovog meča u finalu Tel Aviva pre dve godine, Đoković je Čilića nazvao "care", pokazujući poštovanje prema njegovom sportskom umeću i dostignućima.

Đoković je izrazio zadovoljstvo što se i dalje takmiče na vrhunskom nivou, te je Čiliću poželeo sreću u daljoj karijeri, ističući da je uvek poseban izazov igrati protiv njega.

- Marine, uvek je posebno zadovoljstvo i izazov igrati protiv tebe. Drago mi je da i dalje možemo da se borimo za trofeje u našem sportu uprkos velikom nizu godinu profesionalne karijere. Srećno dalje care! - poručio je Novak.

Ovakav odnos između dvojice vrhunskih sportista budi divljenje i pokazuje da rivalstvo na terenu može biti ispunjeno poštovanjem i prijateljstvom van njega. Oba tenisera su svojim ponašanjem postavili primer fer-pleja i sportskog duha, čime su osvojili simpatije publike širom sveta.

Novak Đoković je prepoznao značaj Čilićevog podviga i svojim gestom pokazao da izuzetna sportska dostignuća uvek naiđu na poštovanje i divljenje među vrhunskim sportistima. Ovaj trenutak je još jedan dokaz da tenis, pored sportskih veština, neguje i vrednosti kao što su prijateljstvo, poštovanje i uzajamna podrška među igračima.

BONUS VIDEO