POTPUNI ŠOK: Otkazao je učešće na svim planiranim turnirima - zdravstveno stanje nije ni malo dobro!


IZVOR: Vladimir Vorih - 26.09.2024 | 07:14


Sledi mu proces oporavka.

Foto: Tanjug/AP
POTPUNI ŠOK: Otkazao je učešće na svim planiranim turnirima - zdravstveno stanje nije ni malo dobro!

Nemački teniser Aleksander Zverev, jedan od najpoznatijih igrača današnjice, iznenadio je javnost svojom odlukom da se povuče sa turnira u Pekingu zbog zdravstvenih problema. Otkriveno je da je Zverevu dijagnostikovana upala pluća, što je objasnilo njegove nedavne fizičke tegobe. Ova vest je uzburkala tenisku javnost i postavila pitanje njegovog daljeg učešća na predstojećim turnirima.

Iznenadna dijagnoza upale pluća kod mladog tenisera izazvala je zabrinutost među njegovim navijačima i pratioce. U izjavi za medije, Zverev je istakao da mu je zdravlje prioritet te da će se posvetiti oporavku kako bi se što pre vratio teniskom terenu. Ovo stanje postavlja pitanje njegovog učešća na nadolazećem Mastersu u Šangaju, čiji početak je zakazan za početak oktobra.

Sa saopštenjem o upali pluća, javnost se pita da li će Zverev uspeti da se oporavi do Mastersa u Šangaju. Ovaj turnir je veoma važan za njega, a njegovo učešće sada je pod znakom pitanja. Navijači širom sveta prate razvoj situacije i nadaju se brzom oporavku jednog od omiljenih tenisera.

Foto: Tanjug/AP

Zdravstveni problemi su ga privremeno odvojili od tenisa

 

Zverevova odluka da se povuče sa turnira u Pekingu pokazuje njegovu posvećenost brizi o zdravlju. U današnjem svetu sporta, gde se često forsira nastupanje uprkos zdravstvenim problemima, ova odluka je pohvalna i pokazuje odgovornost prema sopstvenom organizmu.

Upala pluća je postavila izazov pred Aleksandra Zvereva, ali njegova posvećenost oporavku i brizi o zdravlju daju nadu da će se uskoro vratiti na teren i nastaviti da oduševljava ljubitelje tenisa širom sveta.

Da podsetimo, nemački teniser se u ovom momentu nalazi na drugoj poziciji ATP liste sa gotovo 4.000 poena manje u odnosu na Janika Sinera, ali se mora naglasiti da će u narednom periodu voditi veliku borbu sa Špancem Karlosom Alkarazaom oko druge pozicije, s obzirom da trenutno Zverev drži navedeno mesto sa svega 195 poena više u odnosu na Španca.

 

BONUS VIDEO: