ĐOKOVIĆU STIGLA NOVA PRETNJA! Za petama mu je, ali još uvek ne može ništa!


IZVOR: Republika - 26.09.2024 | 15:01


Rus bi mogao da ugrozi Novaka.

Foto: RTS/printscreen
ĐOKOVIĆU STIGLA NOVA PRETNJA! Za petama mu je, ali još uvek ne može ništa!

Novak Đoković, jedan od najboljih tenisera sveta, suočava se sa mogućnošću da doživi pad na ATP rang listi posle turnira u Pekingu. Sa trenutnim brojem bodova od 5,560, Đoković se nalazi na četvrtoj poziciji, dok ga Danil Medvedev prati sa samo 85 bodova manje. Ruski teniser ima priliku da ga prestigne ukoliko osvoji turnir u Pekingu, gde brani 300 bodova. Ukoliko uspe u tome, Medvedev će se popeti na četvrto mesto, dok će Đoković pasti na petu poziciju.

Iako ima šansu da se popne na četvrto mesto, Danil Medvedev će imati težak zadatak pred sobom. Njegov put na turniru u Pekingu nije nimalo lak, pošto već u prvom kolu igra protiv Gaela Monfisa, a potencijalno se suočava sa izazovima protiv Manarina, Bublika, Alkarasa i Sinera. Takođe, valja napomenuti da Medvedev ove sezone još uvek nije osvojio nijednu titulu, a poslednji put je podigao trofej prošle godine na mastersu u Rimu.

Foto: Tanjug/AP

Juri Novaka: Danil Medvedev

Dok se Medvedev bori na turniru u Pekingu, Novak Đoković se već priprema za nadolazeći masters u Šangaju. Ovaj turnir predstavlja priliku za Đokovića da osvoji nove bodove i popravi svoj plasman na ATP rang listi. Masters u Kini počinje 2. oktobra, a Đoković će se truditi da ostvari uspeh na ovom turniru posle dužeg vremena.

Novak Đoković, kao jedan od najcenjenijih tenisera današnjice, sigurno će dati sve od sebe da zadrži svoju poziciju na ATP rang listi i da se vrati na put osvajanja titula. S obzirom na njegovu izuzetnu posvećenost i veštinu, ljubitelji tenisa širom sveta sa nestrpljenjem će pratiti razvoj situacije na ATP rang listi.

BONUS VIDEO