SINEROVA SUDBINA BRINE ITALIJANE: Teniski vrh hoće kraj doping afere, ali se on ne nazire


IZVOR: Republika/ O.J. - 28.09.2024 | 16:54


Veruju u Janikovu nevinost

Foto: X/Wimbledon
SINEROVA SUDBINA BRINE ITALIJANE: Teniski vrh hoće kraj doping afere, ali se on ne nazire

Svetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u slučaju italijanskog tenisera Janika Sinera, koji je bio pozitivan na klostebol, zabranjenu supstancu, u martu 2024. Siner je tvrdio da je supstancu nenamerno uneo u organizam preko kože tokom masaže koju mu je vršio tadašnji fizioterapeut. Iako je nezavisni sud ITIA oslobodio Siner krivice i nemara, WADA zahteva period suspenzije između jedne i dve godine.

WADA potvrđuje da je uložila žalbu Sudu za sportsku arbitražu, smatrajući da nalaz oslobađajuće presude nije ispravan pod postojećim pravilima. Agencija zahteva suspenziju od jedne do dve godine, ali ne traži oduzimanje bilo kakvih rezultata koji su već primenjeni od strane tribunala u prvoj instanci.

To je odmah uzburkalo vrh italijanskog teniskog Saveza koji je reagovao na nove osude i samo želi kraj ove afere.

Imamo veliko poverenje u CAS, koje će morati da stavi tačku na slučaj. Siner na svojoj strani nema samo dokaze, već i oslobađajuću presudu tri nezavisna tela. Siguran sam da će jedini efekat žalbe WADA biti pozitivan, jer će utvrditi Sinerovu nevinost i jednom zauvek okončati ovu aferu, vraćajući nam šampiona - rekao je predsednik Saveza, Anđelo Binagi.

Po svemu sudeći, taj kraj se ne nazire, jer se sada slučaj nalazi pred sudom u Lozani, a WADA je saopštila da se više neće oglašavati povodom ovog slučaja.

BONUS VIDEO