ON ČUVA LEĐA SINERU: Oglasio se legendardi teniser, pa osuo paljbu zbog žalbe - Ovo je zabrinjavajuće za sport! (FOTO)


IZVOR: Republika - 29.09.2024 | 08:48


WADA je ko mnogih izazvala šok.

Foto: Tanjug/AP
ON ČUVA LEĐA SINERU: Oglasio se legendardi teniser, pa osuo paljbu zbog žalbe - Ovo je zabrinjavajuće za sport! (FOTO)

Slučaj Janika Sinera,  koji je bio pozitivan na klostebol, zabranjenu supstancu, u martu 2024. godine i dalje potresa teniski svet, a najnoviji razvoj situacije izazvao je reakcije mnogih, uključujući legendarnog australijskog tenisera - Pola Meknamija.

Naime, Svetska antidoping agencija (WADA) podnela je žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) zahtevajući kaznu za Sinera, nakon što je ovaj dva puta imao pozitivne rezultate doping testa.

Međunarodna teniska agencija za integritet (ITIA) donela je odluku da ne kazni Italijana, što je mnoge iznenadilo, ali je WADA odlučila da slučaj ne završi bez borbe. 

- Bože, to što WADA ulaže žalbu na odluku ITIA Sudu za sportsku arbitražu u slučaju Janika Sinera izaziva šokove u tenisu…. To je veoma velika stvar i nisam to očekivao - poručio je Meknami putem društvene mreže "X".

"Bože, to što WADA ulaže žalbu na odluku ITIA Sudu za sportsku arbitražu u slučaju Janika Sinera izaziva šokove u tenisu…. To je veoma velika stvar i nisam to očekivao", poručio je Meknami putem društvene mreže "X".

Meknami je naveo da ga je ovakav ishod iznenadio jer je verovao da postoji veća usklađenost protokola između ITIA i WADA, što je za njega zabrinjavajuće.

- Mislio sam da postoji više usklađenosti protokola, ali očigledno nema, a to je zabrijavajuće za sport - odgovorio je Australijanac.

Siner, uprkos tome što se suočava s ovim izazovom, trenutno učestvuje na turniru u Pekingu, gde će se u četvrtfinalu sastati sa Jiržijem Lehečkom.

A do tada, nama samo ostaje da vidimo kako će se ova žalba odraziti na Sinerovu karijeru i dalji tok njegove sezone.

BONUS VIDEO