PLJAČKA VEKA U PARIZU! Provalnici opustošili Rolan Garos! (FOTO)


IZVOR: Republika - 29.09.2024 | 13:13


Šok i neverica!

Foto: Tanjug/AP
PLJAČKA VEKA U PARIZU! Provalnici opustošili Rolan Garos! (FOTO)

U noći između četvrtka i petka, nepoznati lopovi su izveli hrabru pljačku na čuvenom teniskom kompleksu Rolan Garos. Kako navode francuski mediji, provalnici su uspeli da preskoče visoke kapije ograđenog prostora i neprimetno uđu u kompleks smešten u Bulunjskoj šumi. Ova pljačka je izazvala veliku pažnju i iznenađenje javnosti, s obzirom na to da se Rolan Garos smatra jednim od najsigurnijih sportskih objekata.

Tokom provale, lopovi su uspeli da se domognu čak 11.000 evra u gotovini, kao i oko 20.000 evra vrednog nakita. Ovo je izazvalo šok i nevericu među organizatorima i posetiocima, s obzirom na činjenicu da se Rolan Garos smatrao sigurnim mestom za čuvanje vrednih predmeta.

Pitanje koje se postavlja jeste kako su lopovi uspeli da izvedu ovu pljačku. Da li je reč o propustu u obezbeđenju ili o izuzetnoj veštini provalnika? Ova pljačka će svakako izazvati temeljnu istragu i analizu sigurnosnih mera na kompleksu.

 

 

Ovogodišnji Rolan Garos je bio posebno uzbudljiv, a španski teniser Karlos Alkaraz je osvojio titulu pobednika. Međutim, ovaj događaj je zasenila pljačka koja se desila neposredno nakon završetka turnira. Sledeći Rolan Garos zakazan je od 26. maja do 8. juna naredne godine, a organizatori će sigurno unaprediti sigurnosne mere kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti.

Pozivamo sve građane da ukoliko imaju bilo kakve informacije o ovoj pljački, dostave ih nadležnim organima kako bi se počinioci priveli pravdi. Sigurnost sportskih događaja je od velike važnosti, i svaki doprinos u rešavanju ovog slučaja je od izuzetnog značaja.

Ostaje da vidimo kako će se ovaj događaj odraziti na sigurnost i organizaciju budućih sportskih manifestacija, ali je sigurno da će pljačka na Rolan Garosu ostati upamćena kao jedan od najneobičnijih događaja u svetu tenisa.

BONUS VIDEO