BIO JE IZBEGLICA, A ONDA SE NAŠAO NA VRHU BELOG SPORTA! Njega život nije mazio - Nikada nećete pogoditi o kom teniseru je reč!


IZVOR: Republika - 29.09.2024 | 14:52


Talenat od malih nogu.

Foto: printscreen/Instagram
BIO JE IZBEGLICA, A ONDA SE NAŠAO NA VRHU BELOG SPORTA! Njega život nije mazio - Nikada nećete pogoditi o kom teniseru je reč!

Ivan Ljubičić, legendarni bivši hrvatski teniser i trenutno jedan od najtraženijih teniskih trenera, prošao je kroz teške životne situacije koje su ga oblikovale kao osobu i sportistu. Rođen 1979. godine u Banjaluci, Ljubičić je već kao dete pokazao izuzetan talenat za tenis osvajajući turnire širom bivše Jugoslavije. Međutim, ratna situacija koja je zahvatila Balkan 1992. godine primorala je Ljubičića i njegovu porodicu da napuste svoj dom i izbegnu u Hrvatsku, dok je njegov otac ostao u ratom pogođenoj Banjaluci.

Iako je rat prekinuo njegov teniski uspon, Ivan je uz podršku porodice nastavio da se bavi tenisom u Hrvatskoj, gde je nastavio da razvija svoj talenat. Kasnije, preselio se u Italiju gde je započeo svoju profesionalnu tenisku karijeru. Njegova upornost i posvećenost doveli su ga do velikih uspeha na teniskim terenima širom sveta.

Foto: www.profimedia.rs

Bivši teniser: Ivan Ljubičić

Nakon uspešne igračke karijere, Ljubičić je prešao na trenersku ulogu, postajući jedan od najtraženijih teniskih trenera. Saradnja sa igračima poput Miloša Raonića i legendarnog Rodžera Federera donela mu je veliko priznanje u teniskom svetu. Posebno se istakao kada je kao trener Federera doprineo osvajanju nekoliko velikih titula, uključujući Vimbldon i Australijan Open.

Iako više ne sarađuje direktno sa Federerom, Ljubičić je preusmerio svoju energiju ka menadžmentu mladih teniskih talenata. Osnivanjem agencije koja podržava teniske i sportske zvezde u usponu, Ljubičić je pokazao da njegova strast prema tenisu i sportu ide dalje od terena.

Ivan Ljubičić je primer izuzetne snage volje i posvećenosti, a njegov životni put od izbeglice do istaknutog trenera predstavlja inspiraciju mnogima širom sveta.

BONUS VIDEO