ALKARAZ JE U FINALU! Teniser nije ni slutio da je pomogao Novaku, a Rusa je sredio začas!


IZVOR: Republika - 01.10.2024 | 13:00


Bio je impresivan.

Foto: Tanjug/AP
ALKARAZ JE U FINALU! Teniser nije ni slutio da je pomogao Novaku, a Rusa je sredio začas!

Publika u Pekingu je imala priliku da uživa u spektakularnom prvom setu između Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva, ali na kraju je mladi Španac ubedljivo trijumfovao, osiguravši svoje mesto u finalu. U polufinalnom meču, Alkaraz je nadmašio Medvedeva rezultatom 2-0, po setovima 7:5, 6:3.

Ovaj trijumf je imao dodatni uticaj na svetski poredak, budući da je time nesvesno pomogao Novaku Đokoviću u borbi za plasman na Završni masters u Torinu. Iako to možda nije bio primarni cilj za srpskog asa, ovaj rezultat je omogućio Đokoviću da se još bliže plasira na prestižni turnir, dok je istovremeno odložio Medvedevljev pohod ka istom cilju.

Foto: www.profimedia.rs

Pravo u finale: Karlos Alkaraz

Prvi set ovog meča je bio posebno uzbudljiv, sa četiri uzastopna brejka, što je bilo izuzetno zanimljivo i neobično, čak i kada je reč o muškom tenisu. Medvedev se uspešno vraćao nakon dva brejka, ali u jedanaestom gemu nije uspeo da zadrži svoju prednost. Drugi set je doneo novi brejk za Alkaraza u petom gemu, a on je dodatno potvrdio svoju dominaciju osvajanjem devetog gema, što mu je donelo sigurnu pobedu.


Trijumfom nad Medvedevom, Karlos Alkaraz je nastavio svoj impresivan niz od osam uzastopnih pobeda na turu, stigavši do svog prvog finala u Pekingu i ukupno 22. pobede u karijeri. Ovaj mladi španski teniser definitivno privlači pažnju teniske javnosti svojim izuzetnim talentom i rezultatima.

Dok se Alkaraz priprema za finale, drugi polufinalni meč će odlučiti ko će mu biti protivnik. Janik Siner i Kinez Junčaokete Bu će se boriti za plasman u finale, obećavajući još jedan uzbudljiv teniski duel.

BONUS VIDEO