ALKARAZ RAZNEO SINERA! Karlitos zasenio Peking i uzeo titulu prvaku - Impresivan meč!


IZVOR: Republika - 02.10.2024 | 14:43


Tenzija je dostigla vrhunac!

Foto: Profimedia
ALKARAZ RAZNEO SINERA! Karlitos zasenio Peking i uzeo titulu prvaku - Impresivan meč!

U jednom od najuzbudljivijih mečeva sezone, mladi Španac Karlos Alkaraz uspeo je da savlada trenutnog prvog tenisera sveta, Italijana Janika Sinera, i osvoji titulu na turniru u Pekingu. Nakon epske borbe koja je trajala čak tri sata, Alkaraz je trijumfovao rezultatom 2:1, po setovima 6:7, 6:4, 7:6.

Prikazana je vrhunska teniska igra, a publika je imala priliku da uživa u ogromnom broju preokreta, uspona i padova. Prvi set doneo je neizvesnu borbu, gde je Alkaraz uspeo da stigne do brejka, ali je Sinera uspeo da se vrati i osvoji taj-brejk. Drugi set doneo je nove tenzije, ali ovog puta je Alkaraz bio taj koji je uspeo da izbori pobedu.

Foto: Tanjug/AP

Karlitos ga je dokrajčio: Janik Siner

U trećem setu, tenzija je dostigla vrhunac. Nakon što je Sinera ispustio servis u trećem gemu, Alkaraz je uzvratio istom merom u osmom gemu. Meč je otišao sve do taj-brejka trećeg seta, gde je Alkaraz uspeo da nadoknadi zaostatak od 0:3 i ostvari neverovatan preokret osvojivši sedam uzastopnih poena.

Ovom pobedom, Karlos Alkaraz potvrdio je svoj status jednog od najvećih talenata u svetu tenisa. Sa samo 21 godina, uspeo je da se suprotstavi trenutno najboljem teniseru na svetu i da ostvari impresivan trijumf. Njegova borba, odlučnost i neverovatna mentalna snaga obeležili su ovaj meč, čineći ga jednim od najuzbudljivijih mečeva sezone. Svet tenisa sa nestrpljenjem očekuje dalji razvoj karijere ovog mladog šampiona.

BONUS VIDEO