ALKARAZ JE USPEO ŠTO NI NOVAK DO SAD NIJE: Mali je majstor svog zanata


IZVOR: Republika/ O.J. - 02.10.2024 | 17:03


Kralj svih podloga

Foto: Profimedia
ALKARAZ JE USPEO ŠTO NI NOVAK DO SAD NIJE: Mali je majstor svog zanata

U jednom od najuzbudljivijih mečeva sezone, mladi Španac Karlos Alkaraz uspeo je da savlada trenutnog prvog tenisera sveta, Italijana Janika Sinera, i osvoji titulu na turniru u Pekingu. Nakon epske borbe koja je trajala čak više od tri sata, Alkaraz je trijumfovao rezultatom 2:1, po setovima 6:7, 6:4, 7:6.

Prikazana je vrhunska teniska igra i publika je imala priliku da uživa u ogromnom broju preokreta, ali je poslednji bio Karlitosov. Pobedom protiv trenutno najboljeg na svetu, Alkaraz je ostvario dostignuće koje u dosadašnjoj karijeri nije pošlo za rukom ni Novaku Đokoviću. A to je svakako ogromna stvar sama po sebi.

Iako Nole svakim novim mečom uspeva da obori novi rekord, teško da će sada preoteti ovo "vlasništvo" 17 godina mlađem teniseru. Naime, Alkaraz je danas postao prvi teniser ikada koji je uspeo da osvoji turnire iz serije 500 na svim mogućim podlogama.

Sve je počelo u Rio de Žaneiru pre više od dve godine, potom je pokorio Barselonu (šljaka 2022, 2023), Kvins (trava, 2023), a danas najzad i Peking (beton). Posle osvajanja Rolan Garosa ove godine, mladi Španac je postao i najmlađi ikada koji je bivao šampion na svim podlogama i na Grend slemovima. Mali ozbiljno preti da poobara mnoge Đokovićeve rekorde ukoliko ovako nastavi... Njemu očigledno ne smeta nijedna podloga i na svim igra podjednako dobro, a to je odlika najboljih tenisera.

BONUS VIDEO